Eile, 10. novembril nägime välisminister Urmas Reinsalu pea kõikides ETV olulisematest päevakajalistes saadetes. Teeme väikese ülevaate ning meenutame seda ainukordset ja meeldejäävat päeva:

Terevisioon

Hommikul kell 7.20 säras Reinsalu saates Terevisioon. Otseloomulikult pidi poliitik kommenteerima isa ja poja Helmete, eelkõige perepea Mart Helme päev varem väljaöeldut, kus siseminister nimetas verivärsket Ameerika Ühendriikide presidenti närakaks.

Reinsalu taunis Helme sõnavõttu ning märkis, et taolised ütlused vähendavad Eesti mõjuvõimsust.

Ringvaade

ETV õhtune saade pakkus hoopis teistlaadi jutuajamist, sest Reinsalu pidi jagama eetriaega ka teistega. Lisaks saatejuht Marko Reikopile istus diivanil ka opositsiooni ehk Reformierakonna veetlev juht Kaja Kallas. Oleks vaid Reinsalu osanud ette arvata hõblukese naisterahva teravaid kommentaare ja karmi kriitikat... Kallas ei hoidnud end tagasi ning võttis paaris kohas isegi paljunäinud saatejuht Marko Reikopi rolli üle.

Aktuaalne Kaamera

Õhtul kell 21.00 ei näidanud Reinsalu mingit väsimuse märki, pannes raskele päevale punkti hoopis kõige hilisemas "Aktuaalses Kaameras". Ja ega sealgi polnud oodatust lihtsam kui eelnevates saadetes, sest uudisteankur Johannes Tralla esitas küsimusi teada-tuntud teravusega. Sellegipoolest säilis Reinsalule omane meelerahu, korrates seni väljaöeldud veendumusi ja arvamust kogu olukorra kohta.

Uurisime ka ERR-ilt, et kuidas siis ikkagi juhtus nii, et üks poliitik satub lausa kolme rahvusringhäälingu otsesaatesse ühel ja samal päeval. Oli selleks Jüri Ratase või Mart ja Martin Helme keeldumine, või miks?

"Päevakajalise sisu nimel teevad toimetused neil päevil pingsat tööd, et külalised ja kajastus oleks võimalikult laiapõhjaline. Ka esmaspäevaste saadete puhul tehti ettepanek saadetes osaleda erinevatele poliitikutele, kellest paljud ei leidnud võimalust stuudiosse tulla. Urmas Reinsalu osalemine oli parim lahendus auditooriumi huve silmas pidades, kes päevasündmustele ka poliitikute lisakommentaari ootasid," vastas ERRi kommunikatsioonijuht Pille-Mai Helemäe.