"Veidi üle 3 aasta sõna otseses mõttes verd, higi ja pisaraid ning lõpuks on see päev käes, võin öelda, et saame lapse," kirjutas 30-aastane Eveliina Instagrami.

Ta lisas sinna pildi, kus ta embab tulevast isa ja hoiab käes lapsest tehtud ultrahelipilti.

Eveliina lisas, et laps peaks ilmale tulema uue aasta mais.

Matti Nykänen on abielus olnud mitu korda. 1986. aasta detsembris abiellus Matti Tiina Hassisega. Pärast edukat 1988. aasta edukat olümpiat hakkas Matti üha rohkem jõudma ajalehtede esikülgedele, kuid mitte oma sportlike tulemuste poolest. Ajalehtede huviorbiiti jõudsid Matti skandaalid eraelus.

1988. aastal läks ta lahku Tiinast. Põhjus oli ikka ja jälle alkoholi liigne pruukimine. Selle lahutuse võttis ta ajakirjas (Seura 46/88) kokku sõnadega: "Armastus on kui lõngakera. See algab ja lõpeb." Sama aasta algas tal uus suhe Pia Hynnisega.

1989. aasta jaanuaris tunnistas kohus Matti enne esimest abielu olnud suhtest 1985. aastal sündinud Anniina isaks ja Mattil tuli talle hakata maksma 800 marka elatusraha kuus. Juunis abiellus ta Piaga.

1990. aastal sai ta suusalennu MM-il oma viimase, hõbemedali. Sama aasta suvel sündis tütar Eveliina. 1991. aasta jaanuaris lahutati Matti teine abielu.1996. aastal oli tal probleem südamega. Matti abiellus kolmandat korda ja võttis sedakorda abikaasa perekonnanime: Matti Nykäsest sai Matti Paanala. Ta valiti Uurase kohaliku omavalitsuse volikokku.

1998. aastal lahutas Matti Sari Paanalast ja läks kasiinosse strippariks. Samal aastal kihlus ta tunnise tutvuse järel kellegi eestlasest üliõpilase Jaanaga, kuid nädala pärast katkestas kihluse temaga. 1998. aasta lõpus kihlus ta Mervi Tapiolaga.

27. märtsil 2001 abiellus Matti neljandat korda Merviga. Nende kooselu oli pidevalt ajalehtede veergudel, sest nende kokku-lahku elu ja tülid olid väga sagedased.

Suusahüppelegend suri 4. veebruaril 2019.