Seiklusfilmi ”Jõulud džunglis“ tegevuspaik on eksootiline vihmamets, kuhu omapäi satuvad rändama 10-aastased Paula ja Akhim. Muuhulgas kohtuvad lapsed oma retke jooksul ka keskkonnaaktivistidega, keda mängivad Saara Pius ja Pääru Oja. Režissöör Jaak Kilmi avab filmi süžeed: „See lugu saab alguse tegelikult perekondlikest sündmustest, mistõttu lapsed suunduvad džunglisse šamaani otsima. Oma rännakul puutuvad meie peategelased kokku nii vihmametsade hävitamisega kui ka inimestega, kes nende säilimise nimel võitlevad. See sündmuste käik annab nii filmi tegelastele kui ka vaatajatele mõtteainest, millised väärtused on meie elukeskkonna jaoks päriselt olulised,“ selgitab Kilmi.

"Jõulud džunglis"

Näitleja Saara Pius usub, et teisel pool maakera toimuv puudutab ka meid: "Minu tegelane on kirglik maailmaparandaja, kes tahab koos teiste aktivistidega päästa vihmametsa. Ka mulle on keskkonnakaitse teemad üsna südamelähedased ja mulle tundub, et ka tänapäeva noorem põlvkond mõtleb keskkonnateemadele rohkem kui kunagi varem. Seega ma usun, et film kõnetab paljusid lapsi ja noori,” arvab Pius.

"Jõulud džunglis"

Pääru Oja kehastub filmis julgeks ja seiklushimuliseks keskkonnaaktivistiks: „Ma usun täpselt nagu ka minu tegelaskuju, et keskkonnakaitse peaks olema iga inimese südameasi. Me teame lahendusi, aga tegutseme kliimasoojenemise ja sellega kaasnevate suurte keskkonnamuutuste vältimiseks liiga aeglaselt. Millise maailma jätame me oma järeltulevatele põlvedele? Õnneks noored nõuavad sel teemal vastuseid ja päris tegusid ning mul on rõõm kehastada keskkonnaaktivisti, kes teeb täpselt nii, nagu iga laps tahaks, et täiskasvanud teeksid,“ kirjeldab Oja enda ja tegelaskuju ühiseid jooni.

Filmi peaosalise Paula rollis astub üles Läti näitleja Rebeka Šuksta, tema ustavat sõpra ja teejuhti Akhimit mängib Indoneesia poiss Brydden Fablo Escobar.

"Jõulud džunglis"

Film on dubleeritud eesti keelde ja vene keelde.

“Jõulud džunglis” eestikeelses filmiversioonis annab peaosalisele Paulale hääle „Sipsiku“ filmist Anuna tuttav Elo-Mirt Oja. Akhimi häält dubleerib Nils Jaagup England, kes teeb kaasa Jaak Kilmi järgmises lastefilmis „Tagurpidi torn“. Eesti vaatajate jaoks on filmitegelastele oma hääle andnud veel Anti Kobin (Paula isa), Hilje Murel (Paula ema), Liisa Saaremäel (Paula õde Kata), Rauno Kaibiainen (Akhmi isa), Tõnu Kilgas (kaevanduse äriboss), Mart Toome (paadimees Pak Ibu) ja mitmed teised.

Kogupere seiklusfilmi “Jõulud džunglis“ režissöör on Jaak Kilmi („Sangarid“ ja „Sigade revolutsioon“), stsenarist Lote Eglīte. Filmi operaator on Aigars Sermukšs ja kunstnik Katrin Sipelgas.

Filmi tootja on Locomotive Productions (Läti), produtsent Roberts Vinovskis ja kaastootja Stellar Film (Eesti), kaasprodutsent Evelin Penttilä. Filmi valmimist on toetanud Läti Riiklik Filmikeskus, Eesti Filmi Instituut, Eesti Kultuurkapital ja TV3. Filmi levitab ACME Film.

Eksootiline kogupereseiklus „Jõulud džunglis“ linastub kinodes üle Eesti 4. detsembrist.