Netflixi üks kuumimaid sarju on praegu malemängijast rääkiv "The Queen's Gambit", mille peaosas mängib Anya Taylor-Joy. Narko- ja alkoholisõltuvuste kiuste males läbimurde teinud noor naine kohtab sarja lõpus Moskva pargis kõrges eas hobimaletajaid. Selles stseenis saab näha ka eestlast Tiit Lilleorgu.

Berliinis toimunud võtted toimusid kiiresti ning Lilleorul õnnestus ka peaosalisega jutuotsale saada.

Anya Taylor-Joy uuris Tiidult vene keeles, kust ta pärit on. "Olin üllatunud, jäin talle lausa otsa vaatama. Ta oli vene keele hääldusega väga palju tööd teinud," tunnistab Tiit.

Oma päritolu otsustas mees aga naljaga pooleks varjata ja siis asus Taylor-Joy mõistatama. Pakkus Taanit ja teisi Põhjamaid, kuni näitleja teatas, et on Eestist. Võib-olla nii lihtsalt tundus, aga näis, et naine kuuleb sellisest paigast esimest korda.

Tiit Lilleorgu näeb videoklipis alates 1:50.

Populaarses Netflixi sarjas "To The Lake" peaosa mängiv Eestis sündinud ja kasvanud vene näitleja Kirill Käro rääkis Kroonikale, mis tunne on sarjas kaasa lüüa.

"See oli hämmastav kokkusattumus," kommenteeris Käro sarja näitamist pandeemia ajal. "Filmisime sarja poolteist aastat tagasi (sari põhineb Jana Vagneri 2011. aasta romaanil "Vongozero" – toim.) ja kui koroona levik Hiinas alguse sai, viskasime nalja, et viirus on meie produtsentide tehtud geniaalne reklaamikampaania," ütles ta naljatades.

"Jumal tänatud, et koroonaviiruse epideemia pole jõudnud nii kaugele nagu meie sarjas. Kui Venemaal algas isolatsiooni kehtestamine, olin võtetel Murmanski oblastis Apatitõs. Hommikul kästi linnast kiirelt lahkuda, sest seda oldi sulgemas. Evakueerudes Murmanskisse, sattusime metsikusse lumetormi. Peas oli ainult üks mõte - kas jõuame või mitte? Jõudsime," lisas ta.