Netflixi vahendusel jõudis täna vaatajateni "Krooni" neljas hooaeg, mis katab sündmusi aastatel 1979-1990. Näitlejaskonda on lisandunud näiteks Gillian Anderson, kes kehastab Raudset Leedit ehk Margaret Thatcherit.

Veelgi märgilisem on aga areng prints Charlesi eraelus, täpsemalt tutvus ja hilisem abielu printsess Dianaga. Viimast kehastab 24-aastane Emma Corrin.

Kuningliku perekonna liikmed pole sarja teemal kunagi avalikult sõna võtnud, ent allikad on viidanud, et nad on tulivihased. Eriti kriitilised ollakse just värske hooaja suhtes, mille puhul juba treilerid viitasid, mis suunas liigutakse.

"Seda draamasarja tehakse kommertslikul eesmärgil ega hoolita sellest, mida tunnevad need inimesed, kellest räägitakse," sõnas üks kuninglikku perekonda lähedalt tundev inimene Daily Mailile. "Selline käitumine pole õiglane, kui arvestada ka seda, et osa sisust ei vasta üldse tõele."

Allika hinnangul jääb prints Charlesist ja Camillast väga näotu mulje - mõned stseenid olla lihtsalt välja mõeldud, et sari vürtsikam oleks. "Tegu on trollimisega ja seda Hollywoodi eelarve toel. Avalikkust pannakse uskuma, et nii juhtuski, aga tegu pole tõese pildiga sellest, mis toimus."

Sarjas on lisaks juttu ka Diana toimumishäiretest, mida visualiseeritakse häirivate stseenidega. Ilmselt ärritab see eriti prints Williamit.

Harry teenib kuningliku pere narrimise arvelt

Sari valab veelgi õli tulle ka prints Harry ja tema abikaasa Meghan Markle'i keerukatele suhetele kuningliku perekonnaga. Nimelt sõlmis kuulus paar mõni aeg tagas Netflixiga lepingu ja platvorm maksab neile koostöö eest umbes 100 miljonit dollarit. Kuninglik perekond leiab, et on ebaeetiline, et Harry Netflixiga koostööd teeb. "Kust tuleb Netflixi kasum? "Kroonist"," märkis paleega seotud inimene.

Prints Charlesi sõbrad on vihased, mis mulje printsist jäetakse. Neljandas hooajas viidatakse sedagi, et tema ja Camilla suhe kestis kogu aja, mil ta oli Dianaga abielus.

Briti kuningakoja biograaf Sally Beddell Smith rääkis, et tema hinnangul on iga järgneva hooaja puhul fiktsiooni hulk kasvanud. "Kuna tegu on nii suurejoonelise ja kalli produktsiooniga, pannakse väga suurt rõhku detailidele, mis paneb vaatajaid veelgi enam arvama, et nad näevad seda, mis tegelikult juhtus. Iga osa alguses peaks rõhutama - tegu on väljamõeldisega."

Ta süüdistas, et sarja stsenarist Peter Morgan on faktide tõlgendamises võrreldav Donald Trumpiga. "See on "Downton Abbey" versioon kuninglikust perekonnast."