Eesti Ekspress avaldas loo, kus lavaka 29. lennu tudeng arvati pärast Linnateatris esietendunud "Väikest Printsi" koolist välja. Tegu oli kursuse esimese lavastusega, pärast mida juhendajad Elmo Nüganen ja Anu Lamp otsustasid ühe tudengi trupist välja arvata. Nii Lamp kui ka Nüganen selgitavad kohtule, et otsus sündis kogu õpingu aega arvesse võttes.

Pärast uudise ilmumist otsustas enda Facebooki lehel sõna võtta Viljandi Kultuuriakadeemia lõpetanud Märt Koik, kes tunnistab, et näitlejatudengite tagasisidestamine teatrikoolis peaks olema selline, et sellega midagi teha ka saaks. "Toon näite tagasisidest, mille mina peale üht erialaeksmait sain: "Väga hea! Aga midagi oli nagu puudu... Ma ei tea täpselt mis, aga muidu oli väga hea!"," kirjutab Koik enda küllaltki mahukas pöördumises.

"Aitäh, aga see ei aita mind absoluutselt. Ma saan aru, et vahel inimtüübid omavahel ei sobi. Aga selle otsuse, kas tudengist näitleja saab, teeb tudeng kas otseselt või kaudselt ise. Kui tema töö on konstantselt puudulik, siis ei saa temast näitlejat. Siis võime öelda, et ta on ise süüdi, et temast asja ei saanud. Praeguses süsteemis teeb aga õppejõud selle otsuse tudengi eest ära. Selle asemel, et edasi õpetada, võimalusi anda, alternatiivseid lahendusi otsida, minnakse kergema vastupanu teed. Minu silmis on siin ka väike professionaalsuse küsimus: Kas puuduse põhjuseks on tudengi saamatus või õppejõu metoodika?

"Kindlasti tahab keegi öelda, et "Märt, aga kui nad kooli jätta, siis teised saavad ju selle arvelt vähem tähelepanu!" Võibolla on siis probleem selles, et kooli võetakse vastu liiga palju noori? Võtke väiksem kursus ja võibolla on tulemused siis paremad? "Märt, aga kuidas see noor nüüd uuesti kooli läheb?" Irrelevantne."

"Mul on väga hea meel, et tudeng selle kohtuasja võitis. (Kahes astmes!) See sunnib ehk koolisüsteemist sellist esoteerilist tagasisidestamist välja, mis on väga kinni tagasisidestaja umweltis. Ma vähemalt loodan seda. Mida täpsemad on selgitused, seda täpsemalt saab näitleja/tudeng ka töötada ja seda täpsemalt saab teine tudeng aru, miks ta välja visati. Minu arust on väga märgiline, et küsimusele "Mille alusel otsustati, et õpilase pingutused olid puudulikud?" ei saadud rahuldavat vastust. Mingit reformi on vaja."

"Ja teate mis eriti vastik on? Ma natukene kardan seda postitust teha. Seda siis sellepärast, et võibolla tapab see võimaluse mõne näitleja või lavastajaga koostööd teha. Aga kurat võtaks - kui ma olen 30aastane ja mind selline hirm valdab - äkki ongi selles süsteemis mingi viga?
Ma tahan tegelikult, et kõigil oleks parem."