Nimelt oktoobri lõpus levis liba Facebooki-leht Kerli Kõivust, kes pakkus 60le esimesele õigesti vastanuile 100 000 eurot. Seejärel tegi Kroonika uudise samalaadsest kontost, kus oli kasutatud Ott Leplandi isikut. Hiljem on ilmnenud ka teisi libakontosid, sealhulgas on ära kasutatud ka meie president Kersti Kaljulaidi.

Nüüd aga on selgunud, et laulja Anne Veskile on tehtud lausa eraldi Facebooki kasutaja, kuhu varasemalt on postitatud väga tõetruusid pilte ja hetki elust. Viimase postitusena pakub libakonto ühele õnnelikule 1000 eurot 10le võitjale, kui registreerutakse juuresoleval lingil.

Vaata kontot SIIT!

"See on selline jube asi jah. Mulle tuttavad saatsid selle ega esimese hetkega ei oskagi miskit sellega peale hakata," tunnistab Anne Veski, kes märgib, et varasemalt ei ole selliseid asju juhtunud. Anne lisas, et esitas ka teate Facebookile. "Kui inimesed satuvad selle konto õnge, siis see on jube halb," tunnistab Veski.

25. oktoobril jäi Facebookis silma leht koos videoga, kus maailmas nime teinud Eesti lauljatar Kerli jagas 60-le õigesti vastanule 100 000 eurot. Nimelt pidi video kõrval asuvas sigrimigris inimesed ära arvama õige numbri. Materjal ise pärines aastast 2018, kus laulja räägib väga mitmetel spirituaalsetel teemadel, vastates ka fännide küsimustele. Leht jättis esialgu igati usaldusväärse ja usutava mulje.

Õige pea loogi sarnane libakonto ka Ott Leplandi nimele, kus postituse juurde on kirjutatud: "Koroonaviiruse mõju tõttu annetasin üle 50 000? Esimesed 2000 õigesti vastavat inimest saavad minult uwangi" Juurde on pandud Ott Leplandi live-video, kus ta kutsub inimesi heategevuslikule õhtusöögile. Hiljem see raha annetatakse vaesust ja nälga kannatavatele lastele.

Kerli Kõiv, Ott Lepland ja Anne Veski ei ole sugugi ainukesed Eesti kuulsused, kelle nime ja nägu on petised kasutanud. Mäletatavasti juhtus sama asi Grete Lõbuga, varasemalt ka Synne Valtri ning "Õhtu!" saatejuhtide Robert Rooli, Piret Laose ja Jüri Butšakoviga.