Elizabeth oli alles laps

Kuigi Elizabethi ja Philipi abielu võib esmapilgul tunduda nagu muinasjutt, siis tegelikult on nende suhtes juhtunud asju, mis tavainimeste jaoks oleksid vägagi veidrad. Näiteks see, et tulevane kuninganna teatas juba 13-aastaselt, et ta on Philipisse armunud ning nad hakkasid vahetama kirju. Prints oli selleks hetkeks juba täisealine.

Philipi väidetavad petmised

Kuigi printsi truudusetust pole kinnitanud ükski kuningliku perekonna liige, siis Philipi naistelembusest levisid 30ndatel ja 40ndatel mitmed kuulujutud. Enim räägiti printsi väidetavast armukesest Pat Kirkwoodist, kes oli tuntud teatrinäitleja. Nad olevat kohtunud seitsmel korral ning näitlejatar üritas kuulujutte ümber lükata ja palus ka printsil seda teha, kuid tulutult.

Näitleja Pat Kirkwood vasakul (aastal 1957).

Printsi on pandud paari ka printsess Alexandraga (kuninganna nõbu), telenäo Katie Boyle'iga ning Abercorni hertsoginnaga, kes isegi kinnitas, et neil oli kirglik sõprus, kuid ütles, et voodisse nad ei jõudnud.

Sugulusside

Kui tänapäeval abielluvad kuninglikud printsid ja printsessid pigem tavainimestega, siis 73 aastat tagasi oli kuningakojas endiselt tavaks, et kaaslasi otsiti teiste sinivereliste hulgast. Seetõttu pole nende jaoks midagi ebatavalist sellest, et Elizabeth ja Philip on tegelikult lähisugulased.

Elizabeth ll ja prints Philip oma pulmapäeval.

Elizabeth ja Philip on sugulased lausa kahel viisil. Näiteks on nad mõlemad veresugulased kuninganna Victoriaga, kes on Philipi jaoks emapoolne vanavanavanaema ning Elizabethile on endine kuninganna isapoolne vanavanavanaema.

Samuti on nad ühenduses Taani kuninga Christian IX kaudu. Philipi jaoks on ta isapoolne vanavanaisa ja Elizabethile on ta isapoolne vanavanavanaisa.

Philip mõistis, et ta on mitte keegi

Kuigi praeguseks tundub, et Elizabeth ja Philip elavad rahulikus harmoonias, siis pärast nende kahe vanima lapse, Charlesi ja Anne'i, sündi sai prints aru, et tema on omas perekonnas tühi koht. 1956. aastal läks ta viis kuud kestnud merereisile, et saada oma perekonnast eemale ning nautida seda, et kogu tähelepanu on temal.

Prints Philip aastal 1956. Samal aastal otsustas ta viis kuud olla oma perest eemal ja minna merereisile.