Septemb­ris märkasid terased teatrikülastajad, et kaks Eesti Draamateatri lavastust, kus mängib Ita Ever, pole enam mängukavas ega repertuaaris kirjas. 89aastane Ever oleks pidanud üles astuma Anton Tšehhovi "Ivanovis" Avdotja Nazarovnana ja Bengt Ahlforsi "Tuhas ja akvaviidis" Vera Malmgrenina. Ita Everi lapselaps Alfred Baskin ütles tookord Õhtulehele, et vanaema on teatritööst pausil – paraneb haigusest.

Draamateatri kunstiline juht Hendrik Toompere märkis, et selles eas ongi nii, et mõnel päeval on tervis parem ja teisel jällegi halvem. Siis ei osanud avalikkus karta miskit tõsist, ent nüüdseks on selge, et Ita Everit ei aheldanud haiglavoodisse mõni varasügisene viirus- või külmetushaigus, vaid insult.

Pea kuu on uudise ilmumisest möödas ning Kroonika otsustas taaskord uurida, kas Ita tervis on paranenud ning kuidas legend ennast tunneb. "Olukord on stabiilne," lausub pojapoeg Alfred Baskin. "Ta sai just täna hommikul haiglast välja," lisab Baskin, kes tunnistab, et Ita Everi nimelise preemia üleandmisel vanaema ikkagi kohal ei saanud olla - seisund ei ole veel nii hea.

Võiks nüüd arvata, et Ita saab nüüd ilusti kodus olla, kuid paraku mitte. "Koju ta veel ei pääse. Nimelt peab ta ikkagi olema veel järelvalve all, mistõttu viibib ta hetkel hooldekodus. Üksi on tal keeruline hakkama saada," lisab Alfred.

Baskin lisab, et eks vanaema vaikselt taastub, aga tuleb ikkagi veel aega anda. "Kiiresti siin hetkel midagi ei käi," tunnistab pojapoeg Alfred.

Kuna praegu on koroonaviirusega nakatumine suur ning hooldekodude külastamine keeruline, siis kas ja mismoodi saavad Itat külastada lähedased? "Tõepoolest, olukorra kiuste on külastamine raskendatud, kuid kõige lähedasematele pereliikmetele on aeg-ajalt külastuseks luba antud," märgib Baskin.

Kroonika soovib Itale kiiret paranemist!