1. Kevin McCallisteri roll "Üksinda kodus" kirjutati spetsiaalselt Macaulay Culkinile

Sellegipoolest ei jätnud režissöör Chris Columbus castingule kutsumast rohkem kui 100 erinevat eelteismelist. Siiski ei sobinud keegi paremini rolli, kui Culkin.

2. Macaulay Culkin polnud ainus Culkin, kes näitles filmis

Macaulay'i noorem vend Kieran sai samuti filmis osa, kehastades Kevini voodimärgajast nõbu nimega Fuller. "Üksinda kodus" on nimetatud Kierani näitlejadebüüdiks, kuid pärast seda on ta üles astunud ka filmides nagu "The Cider House Rules", "Igby Goes Down", "Scott Pilgrim vs. teh World". Mõlemil aastal, nii 2019 kui ka 2020, sai Culkin Kuldse Gloobuse nominatsioonid parim osatäitja seeria kõrvalosas ja piiratud sari või film tema etteaste eest HBO filmis "Succession".

3. "Üksinda kodus" oli rohkem kui 25 aastat Guinessi maailmarekordite raamatus

"Üksinda kodus" teenis esilinastuse avanädalal 17 081 997 miljonit dollarit 1202-s kinos. Film oli pea esimesel kohal 12 nädalat järjest, olles TOP 10-s film kuni järgneva aasta juunini. Sellest sai üks kasumlikumaid filme 1990ndatel aastal, teenides muuhulgas Guinessi maailmarekordi tiitlit kui kodumaal enim teeninud live-action komöödia. Film suutis hoida oma positsiooni 27 aastat, seni kuni Hiina kassahitt "Never Say Die" lükkas filmi 2017. aastal esikohalt.

4. "Üksinda kodus" on väga hinnatud film Poolas

"Üksinda kodus" on saanud tõeliseks jõulutraditsiooniks Poolas, nii nagu ka Eestis. Filmi on näidatud rahvuslikus televisioonis alates 1990ndate algusest, pärast mida on populaarsus pidevalt kasvanud. 2011. aastal rohkem kui 5 miljonit inimest häälestasid end "Üksinda kodus" lainele ning vaatasid filmi samaaegselt. Tegu oli sel telehooajal vaadatuima filmiga.

5. Tarantel Sterni näol oli päris

Ühes kohas Kevin asetab Mary näole tarantli. Ja tõesti tegu oli pärisämblikuga. Näitleja Daniel Stern oli nõus sel juhtuma, kuid lubas filmida ainult ühe võtte. Aga mis ei olnud päris? See verdtarretav ja hirmus karjatus. Et ämblikut mitte ehmatada, pidi Stern karjumist jäljendama ning hiljem dubleeriti heli juurde.

6. Kui Sul on veendumus, et Elvis on elus, siis võid teda näha "Üksinda kodus" filmis

Ükski hittfilm ei oleks täiuslik ilma väikese konspiratsiooniteooriata. "Üksinda kodus" puhul arvatakse, et ühe stseeni tagataustal näitleb Elvis Presley, kes teadupoolest suri 1977. Jah, see vastab tõele. Arvatakse, et superstaar on elus ning teeb kõrvalrolle Hollywoodile.

7. Filmi stsenaarium kirjutati vähem kui 10 päevaga

Võttes arvesse John Hughesi armastatud poja Jamesi väidet, siis selgub, et "Üksinda kodus" stsenaarium valmis vähem kui 10 päevaga. Pärast seda, kui perel oli ees ärevustekitav reis Euroopasse aastal 1989.

"Kaks nädalat hiljem pärast koju jõudmist mõtlesin, et mis oleks, kui üks lastest oleks maha jäänud?" kirjutab James 2015. aastal ühele Chicago väljaandele, lisades et järgneva üheksa päeva jooksul kirjutas ta käsikirja filmile "Üksinda kodus".

8. McCallisteri maja on nüüdseks väärt ligi 1,5 miljonit dollarit

4250 ruutmeerine punaste telliskividega maja Winnetkas, mille režissöör Chris Columbus arvas keskseks tegevuspaigaks Kevini, on 2015. aasta seisuga väärt 1,585 miljonit dollarit. Siiski arvavad majaomanikud, et ikooniline kinnisvara hind võiks küündida isegi 2,4 miljonini.

9. Buzzi tüdruksõber on tegelikkuses poiss

Kui Kevin kasutab Buzzi puudumist ära, et oma asjad läbi vaadata, avastab ta Buzzi tüdruksõbrast raamitud foto, mis noorele Kevinile ei näe üldsegi muljetavaldav välja. David Ratray sõnul oli kõnealune tüdruk hoopiski poiss. Ratray sõnul produtsendid tundsid, et tüdruku valimine sellesse rolli oleks olnud julm, mistõttu nad valisid hoopis poisi.

"Tundus veider panna tütarlast sellesse rolli taolise välimusega," mainib ta otsuse tagamaid.

10. Film, mida Kevin vaatas ei ole tõeline

Filmihuvilised teavad, et film, mida Kevin vaatas ei ole tõeline ning tegelikult on need kaadrid loodud konkreetselt "Üksinda kodus" jaoks.