Iggy Pop pöördus 1975. aastal raviasutusse pärast The Stoogesi laialiminekut, mis pööras ta elu pea peale. Ta leidis enda jaoks kokaiini 70ndatel Los Angeleses elades.

Pärast narkootikumide tarvitamist otsustas Iggy (pärisnimega James Newell Osterberg) registreeruda UCLA neuropsühhiaatriakliinikusse, et vabaneda sõltuvusest. "1975. aastal oli täielikult narkootikumide küüsis, mispärast minu tahtejõud üldse midagi teha oli kadunud. Siiski ütles mulle teadvus, et pean pöörduma kuhugi raviasutusse," märgib Iggy Pop.

Viibides asutuses külastas hetkel 73-aastast meest mitmel korral sõber ja rokkar David Bowie. 2012. aasta David Bowie elulooraamatus kirjutati, et Bowie külastas raviasutust pidevalt ning palus tugivalt Iggy ehk Jamesi nägemist.

"Kui ma õigesti mäletan, siis olime need mina ja Denis Hopper, kes sõitsid haiglasse võttes kaasa rohkelt narkootikume. Me olime veendunud, et Jimmyl ei ole kõik hästi. Arvasime, et peaksime talle tooma narkootikume, kuna ta pole neid mitu päeva teinud," tunnistab Bowie 2002. aasta intervjuus.