"Keegi nälga ei jäänud, aga tegu oli läbi ja lõhki tormilise päevaga. Uus olukord oli ka minu jaoks, sest minu rekord enne seda oli kuskil 1500 inimese toitlustamine," märgib saatejuht ja kokk Joel Ostrat. "See toidu vaaritamine oli jõhker. Ärevust oli ning seda näeb ka saatest. Kell liikus kiiresti ning kohalikud kokad ei saanud ka enam aru, kas jõuame või ei," tunnistab Joel.

"Kõige suurem katsumus oli 2000-e pavlova tegemine, see oli metsik," lausub Ostrat, sest ka kaunistamine võtab oma aja. "Niisamuti oli meil umbes 100kg liha, sellise hunnikud, mis käisid marinaadist läbi," lisab Ostrat enda poolt.

"Ilma Joeli ja Tapa sõjaväelinnaku peakokata oleks olnud väga keeruline. Neil oli kindlasti keeruline seal vaadata, et kõik asjad jõuaks õigeks ajaks valmis. Ega ei tehtud ju tavapäraselt süüa, tuleb seal ju nö minu menüü. Teha bruschettad valmis 2000-le inimesele, on päris keeruline," lausub Synne Valtri, kes lõppude lõpuks tunnistab, et kõik laabus ju tegelikult hästi.

Kui uurida Synnelt, et milline on tema suhe kokkamisega, vasta Synne: "Ma olen ise väga suur söögitegija. Mulle endale meeldib väga süüa teha. Minu jaoks seni on olnud kõige suurem kogemus, ma arvan, et minu enda sünnipäev, kus oli umbes 45 inimest. Sellega on minu kogus piirdunud, 2000-le inimesele pole ma iialgi süüa teinud," muigab Valtri.

"Joel Ostrati suur õhtusöök" on eetris sel reedel, 27. novembril kell 20.00 TV3-s.