Pärast seda, kui The Weeknd ei saanud mitte ühtegi Grammy nominatsiooni tõstsid pead mitmed pahased muusikud, kes hakkasid The Recording Academyt, mis vastutab auhindade andmise eest, kritiseerima. Meedias hakkasid levima spekulatsioonid, et The Weeknd jäi nominatsioonist ilma, kuna ei laulja ega telekanal saanud tema esinemise osas auhinnatseremoonial kokkuleppele.

The Recording Academy seda eitab, kuigi The Weekndi on sel aastal saatnud meeletu müügiedu, tal on muusikaedetabelites kõrged kohad ning on viimase albumi eest palju kiita saanud.

"Mitu nädalat üheskoos esinemise planeerimine, et mitte kutsutud saada? Minu arvates võrdub null nominatsiooni mitte kutsumisega," vastas The Weeknd situatsioonile.

Paljud muusikud võtsid sel teemal samuti sõna. Kanada räppar Drake kahtleb Grammyde asjakohasuses. Elton Johni sõnul oli "Blinding Lights" selle aasta parim laul. Oma toetust näitasid ka Kid Cudi, Tinashe, Scooter Braun jt.

Aga Halsey viis kriitikat täiesti teisele tasemele, öeldes, et Grammydel nominatsooni saamisel ei ole muusikategemisega mingit pistmist. Sarnaselt The Weekndile ei saanud Halsey mitte ühtegi nominatsiooni ning ka Halsey fännid kritiseerisid muusikaauhindu.

Lauljanna kirjeldas Grammydel nomineeritud saamist kui hoomamatut protsessi, kus kardina taga toimuv on tihti olulisem kui see, mis avalikkuse silmade all toimub. "Asi võib tavaliselt olla eraesinemistes, õigete inimeste tundmises, privaatne enesereklaam õigetele inimestele ning altkäemaksu andmise maskeerimine nii, et see ei tunduks altkäemaksuna," leiab Halsey.

Kõik see aga on lauljanna sõnul alles esimene samm. Pärast seda tuleb sõlmida telekanaliga eksklusiivsed lepingud, mille alusel peab artist nii mõnegi teleesinemise tegema. Seda kõike ikka selleks, et teleprodutsendid teeniksid läbi reklaami miljoneid.

"Võib-olla on see vahest nii, aga enamasti pole sel muusika, kvaliteedi ega kultuuriga mingit pistmist," lisas lauljanna.

Halsey tunnistas, et tema ja The Weeknd väärisid sel aastal paremat ja kuigi tal ei ole kombeks enda muusikast nii rääkida, siis sai tal lõpuks villand.