Piret Järvis-Milder ütles Raadio 2-le antud intervjuus, et uue albumi täpne ilmumisaeg ei ole veel teada, kuid kindlasti saab uut muusikat kuulda juba järgmisel aastal. Hetkel on neil koos David Brandesega valminud viis lugu, ent albumi jaoks on vaja rohkemgi. Just bändi endiselt produtsendilt Brandeselt tuligi idee lauljatarid taas kokku tuua.

"Võib olla seda peab pärast ümber lükkama, aga minu arust tuli mõte ikkagi Davidi poolt. Ta võttis ühendust, et kuulge, äkki mõtleks, et teha uus plaat ja me mõtlesime, et teeme," ütles Järvis-Milder ja lisas, et mõtlemisele kulus veidi aega, et omavahel kokkuleppele jõuda.

2007. aastal kirjutas Eesti meedia, et Vanilla Ninja võib oma nimest ilma jääda, sest just Brandes võitis Saksa kohtus EMI plaadifirmalt kõik õigused bändi üle. Mõned kuud hiljem said ninjatüdrukud ikkagi kohtus võidu, kuid bänd oli selleks ajaks kaotanud juba poolteist aastat väärtuslikku tegutsemisaega.

2016. aastal tõdes Lenna Kuurmaa, et tegelikult oleks pidanud bänd jääma Brandese alla edasi. "Mõtlesime, võiks olla paremad tingimused ja võiks nõuda rohkem ning otsustasime David Brandesega koostöö lõpetada. Leidsime enda ümber uue mänedžmendi, kes meie eest hoolitses ja aitas teha uue plaadilepingu EMI Germanyga. Selle plaadiga ei läinud nii edukalt. Siis ilmus David Brandes uuesti välja ja kaebas EMI kohtusse. Ühesõnaga, hakkas mingisugune õiguste üle jagelemine suurte kalade vahel. Ja meie olime seal keskel lihtsalt, ” seletas Lenna ja tõdes, et kuig EMI lõpuks ikkagi võitis, siis polnud neil enam mõtet teha midagi, sest õige aeg oli juba mööda libisenud.