Loode-Austrias asuv väike küla Fucking on aastate jooksul saanud palju soovimatut tähelepanu. Inglisekeeles suguühet tähistava sõna tõttu on küla nimi paljude seas naerualune, vargad on pidevalt näpanud külasilti ning küla tuntus on võtnud rahvusvahelised mõõtmed.

Eelmise aasta alguses tõmbas tähelepanu norrakate poolt tehtud video, kus nende reporter teeb inglisekeelse reportaaži Fucking külast, kirjeldades küla kahemõtteliselt kõlavate fraasidega.

Linnapea Andrea Holzner sõnas Austria telekanalile Oe24, et alates 1. jaanuaris 2021 kannab küla edaspidi nime Fugging.

Saksa pressiagentuuri kohaselt on külaelanikud juba aastaid püüdnud nime vahetada. Küla, kus elab umbes sada inimest, nimel ei ole saksa keeles oma tähendust.

Tarsdorfi linnavalitsuse, mille alla Fucking kuulub, linnapea sõnul on nad tüdinenud meediakärast, mis küla nimega seoses on aastate jooksul tekkinud. Ka külaelanikud, keda kutsutakse fuckingerideks, ei talu enam võõramaalaste halbu nalju nende küla nime suhtes.

Austria küla otsustas viimaks nime vahetada. Foto: Scanpix

Esimesed märked külas elavates inimestest pärineb 1070. aastast, aga kohalik pärimuse kohaselt rajas sinna piirkonda asulda kuuendal sajandil aadlik nimega Focko. 1825. aastast pärit kaardil kasutatakse küla nimena Fuking.