Estraaditähe ja telesaatejuhi Kalmer Tennosaare elu ning tema kaasaega käsitlevast muusikalist kujunes eelmise suve kõige edukam lavastus, kuhu paljudel huvilistel ei õnnestunud piletit osta. Viimastel etendustel oli ka palju noori inimesi, kes Kalmerit mäletada ei saa, aga olid vanematelt või sõpradelt kuulnud muusikali heast tasemest.

Lavastus sai kiidusõnu igas eas inimestelt – kes kiitis heatasemelist lavastust ja näitlejatöid, kes erilist õhkkonda, kes sai Kalmerist palju teada, kes nautis sädelevat huumorit või tunnustas täpset ning samas emotsionaalset laulmist.

Muusikali produtsendid Maarek Toompere ja Tarmo Kiviväli ütlevad, et kuna paljud elamusest ilma jäänud inimesed lausa palusid lisaetendusi, siis annab trupp ka sel aastal kaheksa etendust. Kuna eelmisel suvel toimis koostöö suurepäraselt, annab see kindluse, et sama kvaliteeti ja ehedeid elamusi pakub trupp ka tänavu.

Etendused toimuvad 28. juulist 8. augustini ja piletid on Piletilevis juba müügis.

Etenduse vaatamine sobib ühendada Kiidjärve ümbruse ja Taevaskoja imelise loodusega tutvumisega. Taevaskojas toimusid teatavasti legendaarse filmi „Viimne reliikvia” võtted ja need kohad on ka tähistatud.

Taevaskoja

Tennosaare lugu

Kalmer Tennosaar oli Eesti esimesi poptähti. Kui Kalmerist sai Eesti Televisiooni esimene meesdiktor, vallutas ta peagi kõik suuremad estraadilavad Nõukogude Liidus ja ka väljaspool riigipiiri.

Eriti kuulsaks sai ta bel canto stiilis itaalia lauludega: „Cuccucia”, „Solenzara”, „Volare” jpt. Tuntud on ka „Karulaane jenka”, „Ristikhein”, „Postipoiss”, „Just nii kui enne”, „Jamaika hällilaul” ja muidugi etenduse nimilugu „Vana klaver”.

Tohutult populaarseks sai Tennosaar laste laulukonkursi „Entel-tentel” saatejuhina.

Muusikal on ühe legendi teekond läbi 60. aastate kuni tänapäevani välja. Kalmer Tennosaare kõrval on laval ka teised muusikalegendid, nagu Georg Ots, Heli Lääts, Onu Bella ja Jaak Joala, samuti Kalmeri sõbrad televisioonist: Valdo Pant, Hardi Tiidus ja õepoeg Mati Talvik. Üks tegelane on ka kosmonaut ja Nõukogude Liidu kangelane German Titov, kes oli Kalmeri sõber ning käis tal Eestis külas.

PEAOSADES:

Sepo Seeman

Kalle Sepp

OSADES:

Veikko Täär

Priit Strandberg

Saara Nüganen

Ingrid Margus

Peeter Oja

Inga Lunge

Liina Tennosaar jt

AUTOR:

Ott Kilusk

LAVASTAJA:

Ain Mäeots

MUUSIKAJUHT:

Siim Aimla

KUNSTNIK:

Karmo Mende

KOREOGRAAF:

Britt Kõrsmaa

Jaga
Kommentaarid