Kertu Jukkum käis palverännakul Hispaanias. 800 kilomeetrit kestnud rännak algas San Sebastaini linnast, mis asub suhteliselt Prantsusmaa piiri ääres. 27 päeva kestnud reisi ajal puutus ta inimestega kokku vähe. Just selline inimtühi perioodi võimaldas Kertul riided seljast heita ning alasti ujumas käia.

"Loomulikult selliseid eredamaid hetki nagu alasti inimtühjas rannas ujumine või kuskil koopas pärast 40 kilomeetrit, jalad endal villis, mungakloostris ööbimine ... neid hetki oli nii palju," kirjeldas Kertu palverännaku ajal kogetud meeldejäävaid ja eredamaid hetki.

Teiste inimeste silma alla Kertu ei kartnud jääda. "Kui on selline ookeanirand ja sa näed seda laiut ja mitte kedagi seal udusse mattunud rannal lähenemas ei ole, siis võid üsna rahulikult ujumas ära käia ja sealt sama rahulikult välja tulla. Kui mõni nüüd piilus kaugustes näeb, siis talle peab ka rõõmu jaguma," meenutas Kertu.

Endise Elu24 peatoimetajana rääkis Kertu Jukkum ka enda perioodist Postimees Grupi tabloidi eesotsas. Ta tunnistas, et töö oli tema jaoks koormav ning kuigi see õpetas talle palju, siis seda tööd ta enam teha ei tahaks. Kertu sõnul sai ta sel perioodil nii mõndagi ära tehtud, aga tegi selle juures ka vigu.

Kuula, mida Kertu rääkis endisest kolleegist Alari Kivisaarest ja tema ümber käivast kohtulahingust, Jüri Piheli töömetoodikast Kanal 2s ning kuidas ta reisimise ajal õppetööd tegi.

1x
00:00