Selle lükke tõttu on võimalik HBO Max platvormilt vaadata filme "Dune" ja "Matrix 4" kohe, kui need kinos avalduvad, vahendab BBC.

Tavaliselt näidatakse uusi filme mitu kuud kinos, aga kuna koroonaviiruse tõttu on kinod suletud, siis on stuudiod palju majanduslikku kahju kannatanud. Selle tõttu otsustas Warner Bros, et kõik nende 2021. aasta filmid avaldatakse HBO Maxis, mis kuulub nende emafirmale AT&T.

Filmid on platvormil nähtavad kuu aega. Teiste seas saab seal näha ka "Godzilla vs Kong", "Mortal Kombat" ja "The Suicide Squad". Warner Bros on juba teatanud, et nende suur jõulude aegne märulifilm "Wonder Woman 1984" ilmub samal platvormil.

WarnerMedia Studios tegevjuht Ann Sarnoff sõnas, et epideemia tõttu olid nad sunnitud välja mõtlema loovaid lahendusi. "Mitte keegi ei taha filme rohkem suurel ekraanil näha kui meie. Me teame, et uued filmid on kinode säilimisel olulised, aga me peame arvestama, et enamus kinosid USA töötab 2021. aastal vähendatud mahus," ütles Sarnoff.

See loomulikult tähendab järjekordset lööki kinodele. Kui nt "Tenet" oli esimene suurfilm, mida pärast epideemia algust sai kinos näha ja mis andis kinode kehvale olukorrale natuke leevendust, siis võimalus filme kodus vaadata võib paljudele kinodele halvasti lõppeda.