Sandra Daškova (29) ütleb, et ootas väiksena jõule kinkide pärast. "Nii tore oli leida kuuse alt midagi, mida olin juba kaua aega soovinud." Tema pere tegi tänavu annetuse Eesti Toidupangale, et ka puuduses elavad pered saaksid pühade ajal laua katta.

"Meie pere koguneb jõulude ajal kokku. Jõululaual on enda tehtud road ja kindlasti ka midagi magusat. Näiteks soovitan teha porgandikooki," räägib Sandra.

ILUS JA MAITSEV Suussulav porgandikook on ehteks igale jõululauale.

Biskviit:

450 g toorest puhastatud porgandit, 4 muna, 200 g suhkrut, näpuotsaga soola, 200 g jahu, 3 tl küpsetuspulbrit, 2-3 tl purustatud kardemoni, 100 g rapsiõli

Toorjuustukreem:

400 g külma maitsestamata toorjuustu, 300 g vahukoort, 100 g suhkrut, 2 tl vaniljesuhkrut, 2 mahlaapelsini mahl, 4 želatiinilehte

Koori porgandid ning riivi peene riiviga. Vahusta munad suhkru ja soolaga tugevaks vahuks. Sega omavahel sõelutud jahu, küpsetuspulber ja kardemon. Seejärel sega kergete liigutustega omavahel porgandid, õli ja munavaht. Kõige viimasena lisa kuiv­ained. Jaota saadud segu kolmeks, kalla küpsetuspaberiga vooderdatud vormi ning küpseta 200 kraadi juures 13−15 minutit või seni, kuni tikuga proovides on tainas kuiv. Võta ahjust ning lase täielikult jahtuda. Vahusta vahukoor ja toorjuust suhkru ja vaniljesuhkruga tugevaks vahuks. Pigista apelsinidest mahl. Pane želatiinilehed külma vette 7 minutiks likku. Pigista lehtedest liigne vedelik ning lisa mahlale. Kuumuta segu, kuni želatiinilehed sulavad. Ära keema lase! Lisa veidi jahtunud mahl toorjuustuvahu sekka ning sega korralikult läbi. Tõsta üks biskviit koogivormi ning määri 1/3 kreemi. Jätka, kuni saad kolmekihilise tordi. Lase koogil vähemalt 6 tundi külmikus seista, võta vormist välja, kaunista ja naudi!