Mis on parim nõuanne, mis sulle antud on?

Korvpalli osas ma ei mäleta küll konkreetset ütlust aga meenub nt. treener Arne Laose tähelepanu osutamine üheksakümnendate Tartu kossuässa Tiit Teniste läbimurdmisoskusele, kus Tennal oli läbimurdmisel selline ülipikk esimene samm ning kuidas ta oma küünarnukiga mängija osavalt enda seljataha sidus, et mööda saada. Seda tähelepanekut olin ka ise varem juba märganud ning tunda saanud, aga hea oli saada kinnitust sellele lugupeetud treenerilt. Ma oma mängustiili seda küünarnukiga mängija sidumist ei suutnud lisada, aga pikk esimene samm läbimurdel oli nii mõningi kord ka hiljem jutukus, kui hilisemad treenerid mu mõningaid plusse vaagisid.

Vikipeedia kohaselt on sinu parim mäng Eestis koondise eest 2003. aasta jaanuaris Läti vastu, mil viskasid 29 punkti. Lisaks sellele tõi sinu seitse sekundit enne mängu lõppu tehtud vise meeskonnale võidu. Mida sellest mängust mäletad? Mis juhtus, et seal mängus kõik klappis ja sinu käsi lahti oli?

Ju olin selleks ajaks juba piisavalt kogenud, 25-aastane, ja enesekindel ka koondises. Selle aja koondises oli latt päris kõrgel ja kõik soovisid alati hästi esineda ning silma paista. Selle konkreetse mängu õnnestumisse andsid oma panuse kindlasti ka Metsaki ja Müürsepa head katted, mille kaudu oli lihtsam viskele pääseda. Aga mälu järgi ei olnud seal ainult kolmesed, mis sisse läksid, õnnestusid ka läbimurded ehk olin vastasele ohtlik igas positsioonis.

Loe ka, mida Tanel Tein arvab Tartu korvpalli praegusest olukorrast, mis kuulsate korvpalluritega ta koos koolis käis ning kuidas tema elu kaksikuid kasvatades muutunud on.