Bob Dylani 2004. aastal kirjutatud memuaar "Chronicles: Volume One" algas 1962. aastal, mil noor muusik sõlmis oma esimese plaadilepingu. Muusikamänedžer Lou Levy andis talle lepingu sõlmimise eest 100 dollarit. Lepinguga läks osa Dylani muusika eest saadud honorarist firmale Leeds Music Publishing, vahendas NY Times.

Viiskümmend aastat, 600 laulu ning Nobeli kirjanduspreemia hiljem, on nii Dylani pärand kui tema muusika väärtus kordades ja kordades kasvanud.

Esmaspäeval teatas Universal Music, et sõlmis 79-aastase Bob Dylaniga märkimisväärse lepingu, ostes sellega ära kõik legendaarse muusiku loomingu õigused. Tegu on muusikaajaloo suurima ühelt muusikult ära ostetud laulude tehinguga. Kataloogi kuuluvad ka Dylani kõige suuremad hitid nagu "Blowin’ in the Wind, "The Times They Are A-Changin’" ja "Like a Rolling Stone".

Universal Music grupi tegevjuht Lucian Grainge kiitis Dylanit, öeldes, et iga hea laulu alustala on hea lüürika ning Dylan on nende kirjutamises üks parimaid.

Sel aastal on mitmed noored ja vanad tegijad müünud oma lugude õiguseid. Kirjastajad ja investorid on nii teeninud miljardeid dollareid tulu. Eelmisel nädalal müüs Steve Nicks ära enamuse oma muusika õigusest avaldajale Primary Wave Music. Tehingu väärtuseks oli umbes 80 miljonit dollarit.

Briti firma Hipgnosis Songs Fund on viimase poolaastaga kulutanud enam kui 670 miljonit dollarit, omastades enam kui 44 000 laulu avaldamisõigused. Tehinguga andsid oma laulude õigused ära Blondie, Rick James, Barry Manilow, Chrissie Hynde of the Pretenders jpt.