Synne Valtri (38) suvi oli töine, kuid kevadel ja sügisel on esinemiskalendris laiutanud tühjus. "45 esinemisest 44 tühistati. Need olid avalikud esinemised, aga ka erapeod jäeti ära," sõnab Synne. "Praegu on mul teine vaba aastavahetus seitsme aasta jooksul. Ilmselt lööme klaase kokku kodus ja võtame uue aasta pereringis vastu, sest suur aastavahetusepidu jääb ära. Läbirääkimised olid Tallinna ühe meelelahutuskohaga, kuid nüüdsed kellaajalised piirangud ei lase peol toimuda. Oleks loogiline, et aastavahetus lõpeks veidi pärast südaööd, aga kui kümnest on piirangud peal, pole ju mõtet pidu teha."

Smilersi laulja Hendrik Sal-Saller (54) ütleb, et eks see oli ette teada, et uus viiruselaine tuleb, aga bändi liikmed vargsi lootsid, et ehk sujuvad detsembris asjad leebemalt ja esinemised ikkagi suures osas toimuvad.

"Meil kadus juba novembris palju esinemisi ära, nipet-näpet tegime, aga detsembris ja jaanuaris on nagu noaga lõigatult kõik kas ära jäänud või edasi lükatud," räägib Hendrik. Ta naerab: "Mulle meeldib ikka öelda, et Smilers on loodud aastal 1993 ja viimati oli meil nii tühi detsember 1992. aastal."

Loe edasi, kuidas kirjeldavad oma olukorda ja pühadeplaane armastatud artistid nagu Ott Lepland, Pearu Paulus, Marju Länik, Ivo Linna, Karl-Erik Taukar ja paljud teised.