"Ta ise avaldas selleks soovi ning praegu on selleks ka paras vanus. Kingiks sai Helena meilt armsa kullast risti ja kee," kinnitab Martin.

Nii Martin Helme kui ta abikaasa Eeva ning kõik nende lapsed on ristitud. "Eeva ja lapsed Jaani koguduses, mina Kaarlis, sest see on minu suguvõsa kodukirik," seletab Martin. "Helena ja ta õed käisid juba väiksena Jaani koguduse lastekooris ning meie oleme Eevaga Jaanis ka laulatatud. Käime vahel ka Nõmme Rahu kirikus teenistustel, sest see on kodule kõige lähemal."

Suurtel pühadel leiab Helmed kirikust täiskoosseisus, argisematel teenistustel jääb mõni vanematest lastest koju väiksemaid hoidma. Martin Helme leiab, et kui piirangud peaksid riigis koroona tõttu veelgi karmistuma, siis kirikuid ei tohiks täielikult sulgeda: "Praegusel keerulisel ajal on inimestel rohkem kui tavaliselt vaja vaimujõudu ja rahu südamesse. Parim koht selle ammutamiseks on kirik. Jõulud on ilus, helge ja optimismi süütav püha oma keskse sõnumiga: väikese lapse sünniga algab maailma päästmine."

Jaga
Kommentaarid