Suurfilmid nagu "Dune", "Matrix 4" ning "The Suicide Squad" on vaid osad filmid, mida saab uuel aastal näha nii kinos, kui voogedastusplatvormil HBO Max. Otsus on tingitud küll koroonaepideemiast, kuid tähendab valusat lööki kinodele, kirjutas BBC.

"Selle ümber on niivõrd suur vastuolu, sest nad ei rääkinud sellest kellelegi," kommenteeris Christopher Nolan Entertainment Tonightile. "2021. aastal on neil parimad filmitegijad, suurimad staarid, kes mõnel juhul töötasid aastaid, et neile südamelähedased projektid jõuaksid suurele ekraanile."

Ta lisas: "Filmid peaksid saadaval olema suurimale võimalikule auditooriumile. Ja nüüd kasutatakse neid voogedastuses kaotuste tasandamisteks ja seda ilma kellegagi konsulteerimata. Sellepärast on palju segadust olnud."

Nolan lisas, et tegu on väga keerulise olukorraga, kuid tunneb, et filmitegijad ning staarid oleksid pidanud otsuse tegemisel sõna sekka öelda, või vähemalt oleks pidanud keegi neist sellest otsusest informeerima.

Briti filmilavastaja on Warneri jaoks loonud filmid nagu "Pimeduse Rüütli" triloogia, "Inception" ja "Dunkirk". Tema hiljutist filmi "Tenet" on kiidetud katse eest inimesed taas kinodesse tuua.

Film teenis rahvusvahelises kinokassas 360 miljonit dollarit, mis tavapärasel aastal oleks pigem pettumust valmistanud tulemus olnud.

Nolan kritiseeris ka HBO Maxi ennast, öeldes, et palju filmistaarid arvasid, et nad teevad koostööd maailma suurima filmistuudioga, kuid tegelikult avaldub nende tulemus "kõige halvemal voogedastuse kanalil".