Märt Avandi jagas Facebookis Eesti Päevalehes kaks päeva tagasi avaldatud lugu, mis rääkis Pariisi kliimaleppe sõlmimise viiendast aastapäevast. Artiklis on öeldud, et kuigi nii pikk aeg on möödas, pole maailm kliima soojenemise turvalistes piirides hoidmisele ligilähedalgi.

Avandi kirjutas: "Meie keskkonnaminister Rain Epler on kahtleval seisukohal, et kas see ikka on inimtekkeline ja Mart Helme väidab lihtsalt, et ei usu kliimamuutust. Mida selle peale öelda? Ma arvan, et lähme lihtsalt selle abielureferendumi teemaga edasi."

Avandi viitas küsimusele, kas valitsus ei peaks tegelema olulisemate teemadega kui palju arutatud abielureferendum.

Sõna võttis ka Mirtel Pohla, kes naljatades ütles, et Avandi peaks "teaduspõhise pahna lehvitamise lõpetama" ja palvetama hakkama. "Märt, sinusuguste uskmatute vingujate pärast kliima soojenebki. Hakka palvetama ja võid oma bensiinimootorit kasvõi 24h käimas hoida," kirjutas Mirtel.

Seejärel tõi ta näite pühapäeval ERR-is MTÜ Elu Marss eestvedajaga ilmunud intervjuust, kus öeldi, et teise maailmasõja ajal jäi Soome erinevalt Eestist okupeerimata, sest põhjanaabrite president pöördus palvetes jumala poole.

Mirtel Pohla lisas: "Nii et Märt, mõtle natuke, asu palvetama ja lõpeta siin see vehkimine mingi teaduspõhise pahnaga."

Tõnis Niinemets aga heitis nalja vaktsiinivastaste uskumatute teooriate kohta, mis pärast kaitsesüsti saamist võib juhtuda. "Mina läheks edasi selle vaktsiinivastaste mõtetega, mis juhtuvat tolle 90-aastase vanadaamiga, keda esimesena vaktsineeriti. Õhus on variandid, et ta saab insuldi, narkolepsia või jääb lausa rasedaks. Ja siinkohal on mul juba sportlik huvi selle viimase variandi osas," kirjutas ta.

Niinemets lisas: "Kas kuskil saaks selle peale raha panna?! Ja kui nii lähekski, siis on see vaktsiin ikka tõeline teaduse edusamm, kus õlavarde tehtud süstist saab rasestuda. Äkki see Elu Marss võiks hakata sääraste lolluste vastu võitlema. Kasvõi saadaks sellele MMSi naisele SMSi."