Manni kasuks räägib muuhulgas asjaolu, et ta on NASA Artemise programmis osalenud Orioni kosmosekapsli arendamisel. Just Orionist saab NASA uue põlvkonna „kuutakso”, kirjutab Eesti Päevaleht.

Tõsi, pean tunnistama, et Eesti juured väga sügavad pole. Tema vanaisa Helmuth Werner Aunapuu (1903–1957) sündis Tallinnas ja oli meremees. Ta võttis 17. märtsil 1936 Ameerika Ühendriikide kodakondsuse ning vabastati Eesti kodakondsusest 30. märtsil 1939. Ta teenis teise maailmasõja ajal USA relvajõududes ning sai kolonelleitnandi auastme.

Eesti Ekspress kirjutas Mannist 2013. aastal pika loo. "Nii et puhttehniliselt on Nicole 25 protsenti eestlane," tõdeb Nicole’i õde Kirsten.

Oma vanaisa Nicole ja Kirsten paraku ei näinudki, sest ta suri varakult. Seetõttu pole tulevane ilmaruumivallutaja oma Eesti juuri veel õieti avastanudki, ehkki on neist teadlik. Kirsten ütles tollal, et sooviks koos õega ühel päeval Eestit külastada.

Õdede isa Howard on suure ja eduka autoremonditöökoja omanik ja hinnatud mehaanik. Ema Vicki töötab ilusalongis, ta on poolenisti indiaanlanna – sellest ka asjaolu, et Nicole ja Kirsten on kaks mustasilmset kaunitari.

Nagu tüdrukud ikka, fännasid Nicole ja Kirsten väiksena väga Barbie-nukke. Nukkudele tehti hommikust õhtuni makeup’i ja soenguid. Kusagilt ei paistnud, et Nicole’ist võiks saada hävituslendur või astronaut.

Ent juba keskkoolis kandideeris Nicole mereväeakadeemiasse. Hiljem sai temast mereväelaste jalgpallimeeskonna kapten ning üks enim auhinnatud pallur kolledžiliigas.

Mann (sündinud 27. juunil 1977) on astronaudile omaselt väga haritud. Ta on lõpetanud Ameerika Ühendriikide Mereväeakadeemia, Stanfordi ülikooli ja Ameerika Ühendriikide Mereväe Katselendurite Kooli.

Mann valiti astronaudiks 2013. aastal ja augustis 2018 määrati ta Boeingu CST-100 Starlineri esmalennu meeskonnaliikmeks.