Linnavalitsus tunnustas maja omanikku kiituskirjaga, märkides, et tema pealehakkamiseta ei oleks ajalooline kaupmehe suvevilla algsel kujul säilinud.

"Veel sajand tagasi oli sellel pikal Mäekalda tänaval paarkümmend säärast suvemõisa, ent erinevatel põhjustel on tänaseks neist alles vaid kolm," räägib Teet.

Tsaariajal nimetati praegust Mäekalda tänavat Glintstrasseks, sinna rajasid endale suvemaju ja villasid aadlipered (Wahl, Glehn, Fryderick), samuti varakad kaupmehed ja ametnikud. Neil villadel olid viljapuu- ja iluaiad ning kuni kolm abihoonet. Teedu kodu krundil on lisaks villale väike elamu teenijale, mille esimesel korrusel paiknes kelder. Suvevilla valmimisaastal oli Euroopas ja nii ka Eestis levimas nn Šveitsi stiil, mis väljendus rikkalikus puitdekooris viiludel, akende sandrikel, rõdude jm elementide kujunduses. See puitehitus-stiil on laialt mõjutanud ka kuurortlinnade ja raudteejaamade arhitektuurset ilmet.

Muinsuskaitseameti näpunäidete järgi restaureeritud maja on olnud suurejooneline ettevõtmine mitte üksnes Teedule, vaid ka Kadrioru uurijatele. Samuti giididele, kes koos gruppidega tihti imeliselt taastatud maja ees peatuvad.