Sodiaagi mõrvar on Rappija Jacki kõrval üks kurikuulsatest tapjatest, kelle isikut pole politsei siiamaani kindlaks teinud ning kes jäi võimude poolt tabamatuks. Erinevalt Inglismaal tegutsenud rappijast armastas Sodiaagimõrvar tähelepanu ning võttis meedia ja politseiga tihti ise ühendust, saates neile dekodeerimist vajavaid sõnumeid. Ühe sellest murdsid kolm asjaarmastajat, kirjutab toofab.

FBI kinnitas möödunud nädalal oma Twitteris, et kood on murtud ning vaatamata kümnendite möödumisele püütakse õiglus ikkagi jalule seada. Koodi murdsid tarkvaraarendaja David Oranchak, programmeerija Jarl Van Eycke ning matemaatik Sam Blake.

Koodis oli kirjas: "Loodan, et teil on lõbus mind püüda. See ei olnud mina seal telesaates, kes mind mainis. Ma ei karda gaasikambrit, sest see viib mu paradiisi seda kiiremini, sest minu alluvuses on orjad, kes minu heaks töötavad. Teistel pole midagi, kui nad paradiisi jõuavad, kartes surma."

Ta lisas: "Ma ei karda surma, sest ma tean, et minu uus elu saab paradiisis kergem olema."

Telesaade, millele kirjas viidatakse, tundub olevat "The Jim Dunbar Show", kus saatesse helistaja ütles 1969. aastal saatejuhile, et ta kardab gaasikambrit.

Üks sõnumi dekodeerijatest Oranchak sõnas, et on püüdnud seda lahendada juba 2006. aastast. Oranchak sõnas, et kui ta kõik need aastad tagasi hakkas Sodiaagi koode lahendama, siis oli ta natuke naiivne. Ta mõtles, et kirjutab koodi murdmiseks arvutiprogrammi, mis kogu töö tema eest ära teeb. Aga kood oli raskem kui ta arvas ning jõudis alles 14 aasta hiljem soovitud tulemuseni.

YouTube'i üleslaetud videos kirjeldab Oranchak, kuidas ta lõi koos Van Eycke'i ning Blake'iga uue dekodeerimisprogrammi, mis koos natukese õnnega nad lahenduseni viis.

Sodiaagimõrvar tegutses San Franciscos 1960. -1970. aastatel ning usutavasti tappis viis inimest. Abielupaar lahendas ühe esimestest sõnumitest, milles oli kirjas: "Mulle meeldib inimesi tappa, sest see on nii lõbus". Kaks sõnumit on veel lahendamata.