Muusik FKA twigs (32), kelle pärisnimi on Tahliah Barnett, avaldas kohtudokumentides, et 2019. aasta sõbrapäeval kihutas autoroolis olnud Shia (34) hoolimatult ringi, ähvardades avarii teha, kui Tahliah ei tunnistanud, et ta meest armastab, vahendas NY Times.

Nad olid just naasnud kõrbest, kus Shia oli naist terve reisi ajal ahistanud, äratanud ta isegi keset ööd teda kägistades üles. Naine nõudis, et ta autost välja lastaks ja kui Shia seda viimaks tanklas tegi, siis surus ta Tahliah vastu autot ja röökis talle näkku. Selle järel sundis ta lauljanna tagasi autosse.

Tanklas toiminud intsident on terve kaasuse keskmes, milles Tahliah süüdistab näitlejat füüsilises, emotsionaalses ning vaimses ahistamises. Tema avalikuks tulemise eesmärk oli näidata, kuidas isegi rahakad ning tutvustega inimesed võivad vägivaldselt käituda.

FKA twigs. Foto: Scanpix

NY Times võttis ka ise Shia LaBeouf'iga ühendust ning uuris nii Tahliah ning ühe teise endise tüdruksõbra süüdistuste kohta. Shia jäi väljaandele saadetud e-kirjas üldsõnaliseks, öeldes, et tema elu valitsenud alkoholism sundis teda olema agressiivne nii enda kui tema lähedaste vastu.

"Mul on enda käitumise pärast häbi ning vabandan nende ees, kellele olen haiget teinud. Ega mul polegi muud selle kohta öelda," kirjutas Shia.

Tahliah Barnetti kohtule esitatud süüdistustes on kirjas, et näitleja andis talle teadlikult suguhaiguse. Muude süüdistuste hulgas on ka seksuaalne kallaletung, ahistamine ning emotsionaalsete kannatuste tekitamine.

Sarnaste süüdistustega on avalikuks tulnud ka stilist Karolyn Pho, kes on Shia endine kallim. Karolyn kirjeldas, kuidas ühe vägivaldse intsidendi ajal surus Shia ta voodisse pikali ning lõi teda peaga nii kaua, kui naisel oli veri väljas.

Shia on nende ja muude süüdistuste kohta öelnud, et nii mõnedki nendest ei vasta tõele, kuid lepib oma süüd nendes, mis tõele vastavad.