"Sain nelikümmend ja olen kakskümmend aastat laval olnud," räägib Alen. "Oli plaan teha võimsad kontserdid. Kõik pidi novembris realiseeruma ja kulmineeruma, aga tegelikkuses oleme saanud esineda vaid suvel kaks kuud."

Aleni elukaaslane Kerli Ats (33) on noortalunik ja tegeleb lihaveiste kasvatusega. Luigeveski loomakasvatustalu karjamaadel elab sarvevaba aberdiin-anguse tõugu lihaveise kari. Sel aastal on Alen kõvasti põllumajandusse panustanud, ta on aidanud karja uuendada ja suurendada ning istub tihti vajadusel ka traktori rooli. Eriolukorraga seoses tegeleb Alen ka talupidajate keskliidus asendusteenistuse pakkumise ja organiseerimisega taimekasvatusettevõtetele. Aleni rolliks on aidata talupidajail leida haiguspuhkuse ajaks kompetentne asendustööjõud.

"Olen projektijuht, aprilli lõpust olengi sellega tegelenud − üle aastate reaalselt tööl kellegi alluvuses," räägib Alen. "Käisin enne seda päevatööl vist viimati 2002. aastal. Olen kunagi naljaga pooleks öelnud, et kui inimestest ära tüdinen, kolin Hiiu­maale ja hakkan lambaid kasvatama. Ei ole veel jõudnud tüdineda inimestest, aga loomakasvataja juba olen."

Alen Veziko