TANEL PADAR

Tanel Padar avalikustas Instagrami vahendusel, et ta on lisaks rokkstaari staatusele nüüd ka vabatahtlik päästja. "Olen läbinud vastavad koolitused ning olen nüüdsest vabatahtlik päästja. Minu esimest 24 tundi valvet tuletõrjujana Nõmme komandos saad näha järgmise nädala "Pealtnägijas"," teatas Tanel sotsiaalmeedias.

ANDRES PUUSEPP

Star FM hommikune ärataja Andres Puusepp teenib vabatahtlikuna päästjana Lasnamäe komandos. Vaid nädalapäevad tagasi soovis Puusepp kõikidele head vabatahtlikke päeva. "Aitäh kõikidele vabatahtlikele kes oma aega pühendavad ja hoolivad Eesti siseturvalisuse eest!" kirjutas ta Instagramis.

MADIS MILLING

Näitleja ja riigikogulane Madis Milling on vabatahtliku päästjatöö kõrvalt 1990. aastast kuulunud ka Kaitseliitu. 2004. aastal anti talle lipniku auaste, 2011. aastal leitnandi auaste.

Madis Millingust sai vabatahtlik päästja 2012. aastal. "Aga kindlasti ei ole ma maailma kõige aktiivsem. Neid, kes panustavad oma aja, pere ja teinekord ka oma rahakoti arvelt, on minust oluliselt rohkem," rääkis ta "Ringvaates".

Madis nentis, et vabatahtlikuks päästjaks ajendas teda hakkama puhas omakasu. "Kui sa ikkagi tahad, et sinu kodu ümber oleksid asjad korras, sinu kogukonnas oleks turvalisem, siis tuleb ikka ise käsi külge panna. Ei saa jalad ahju peal vedeleda ja öelda, et miks riik midagi ei tee."

TÕNIS MILLING

Madis Millingu noorem vend, saate-, peo- ja õhtujuht Tõnis on ka vabatahtlik, kuid tema panustab oma aega abipolitseiniku ülesannetele.

Tõnis Milling läks vabatahtlikuks politseinikuks 2007. aasta pronksiööl. "Üks asi on see, et see adrenaliin. See, et sa saad teha midagi sellist, mis paneb sul endal vere keema. Loomulikult on siin mu enda huvi mängus, et kui ma pean kinni roolijoodiku, kes võib-olla mõni aeg hiljem sõidaks surnuks minu lähedase inimese, siis see on väga tugev panus," ütles ta "Ringvaates".

Tõnis püüab keskmiselt teha 2–4 korda kuus ühe 12-tunnise vahetuse.

INGA TISLAR

Lauljanna ja vahepeal ka koos Lauri Pedajaga reisisaadet juhtinud Inga Tislar käib Tallinna külje all olevas Paljassaare loomade varjupaigas vabatahtlikuks.

ARTUR TALVIK

Endine Riigikogu liige Artur Talvik pages kevadel koroona eest Juminda poolsaarele Tapurla külla ja sinna ta jäi. Artur äratas koos rannarahvaga ellu Leesi külapoe ja hoiab elujõulisena Juminda vabatahtlikku merepäästeseltsi. "Mulle urusolemise aeg meeldib. Sel aastal olen elanud Tallinnas üldse kokku vist kaks nädalat," muheleb Artur.

Artur astus kogukonna hüvanguks teisegi sammu − asus juhtima Juminda vabatahtlikku merepäästeseltsi.

KERTU JUKKUM

Kui ta ei ole Hispaanias palverännakul või ei külasta pingviine, siis töötab suure loomaarmastajana tuntud Kertu Jukkum vabatahtlikuna Nurru Ometi MTÜs.