Kaunis ja tegus „Duubli“ reporter Tuuli-Ann Freienthal (27) on ka varasemalt suvel saatejuhi ametit proovinud, kuid eile juhtis ta täiesti esimest korda üksinda otse-eetrit.

"“Seitsmeste uudiste” ankur ja ühtlasi ka “Duubli” peatoimetaja Mart Mardisalu küsis enne saadet mu pulssi, mis oli sel hetkel 101, mille peale ta ütles naljatlemisi, et kui üle 110 läheb, siis ei saagi eetrisse lasta. Ma aruka ja enesekindla tüdrukuna ei maininud talle, et 10 minutit hiljem oli pulss juba 131,“ naerab Tuuli-Ann, kuid on rahul, et sai üsna kenasti hakkama.

Palju abi ja tuge oli saate toimetaja Deisi Helemäe-Sarve poolt. „See kogemus kinnitas minu jaoks veel enam - telesaate tegemine on meeletu tiimitöö,“ on Tuuli-Ann tänulik.

Otse-eetri debüüdi „Duubli“ jõulustuudios tegi neiu aga eriti särtsakas Balmaini kostüümis, mille hinnaks üle 2000 euro.

„Ma nägin seda kleiti esmakordselt suvel “Padjaklubi” võttel, kust tegin “Duublisse” lugu ja näitasin televaatajatele, milliseid riideid kannab Laura tegelaskuju, keda kehastab Grete Kuld. “Padjaklubi” stilist Kenneth Bärlin toob riideid ka “Duubli” nägudele ning kui Kenneth selle kleidiga nüüd tuppa astus, siis mõtlesin esimese asjana, et kuidas selle küll kinni jõuan maksta, kui midagi kleidile peale ajan. Ma polnud kunagi varem ühtki nii kallist riideeset isegi mitte puudutanud, liiati siis seljas kandnud. Aga see sobis jõuluteemasse ideaalselt!“

Kui Tuuli-Anni algustekst läks täiesti kümnesse, siis ei pääsenud ta ka ootamatustest nagu otse-eetris ikka. „Nagu otsesaatele kohane, siis ikka võib eelnevate saadete lõpuaja nihkumisel toimuda jooksvalt muutuseid. Nii juhtuski ja seetõttu pidin mina oma osa lõputekstist eksprompt ära jätma ja mis siin salata - see tekitas eetris hetke vaikust, mis minu jaoks kestis 15 sekundit, aga päriselt oli paus pool sekundit pikk. Aga otse-saates peabki mõnikord midagi juhtuma, sest just see on televaatajale kinnitus, et tõepoolest on kõik otse,“ lohutab end Tuuli.

"Tuuli-Ann on nutikas ja kaunis inimene, hästi struktureeritud mõtlemise, ilusa keelekasutusega. Sellist kompotti kaamera üldiselt armastab ja mul on kahtlus, et Tuuli ise pole samuti kaamera suhtes ükskõikne," märgib Mart Mardisalu.

Mardisalu lisab, et miks peaks tema panema käe ette sellele, mis niikuinii juhtuma peab! Tõsiselt rääkides usub ta aga, et Tuuli-Ann on kutsumuse leidnud just teleajakirjanduses. "Olen teda näinud nii üliõpilasena siin praktikal viibides, kui hiljem Seitsmestes täiskohaga töötades. Niisamuti julgustanud end proovile panema väljaspool uudistežanrit, olgu selleks meelelahutuslikumad reportaažid või „Duubli“ suvine kaasjuhtimine," tunnistab Mardisalu, kelle sõnul ikka selleks, et Tuuli-Ann teles selle „päris oma“ koha leiaks.

"Väljundi, kus ta omi ideid kõige mõjusamalt ning loomulikumalt väljendatud, televaatajale jutustatud saaks. Nii et hallelujah, õnge on ta meilt saanud – kala peab muidugi aga ise välja sikutama. Kui selle juures abi on vaja, siis aitame ja toetame ning päris kindlasti hoiame pöialt!" julgustab Mardisalu.

Tuuli-Ann juhib jõuluaegseid saateid korda mööda Liis Lusmägiga Mihkel Raua Ameerikas oleku ajal. Järgmine kord saab Tuuli-Anni näha taas neljapäeval. „Minu järgmine saade on eetris neljapäeval ja siis püüan TV3-st teile veelgi paremat seltskonda pakkuda! Juba esimesel korral meeldis mulle väga intervjuud teha, mil tundsin end kõige vabamalt. Aga kindlasti on veel arenemis-ja lihvimisruumi, vähemasti tean nüüd, mida see päris otse-eeter tähendab,“ on südikas reporter ja saatejuht tänulik kanali usaldusele ta eetrisse lubada.