Helen Adamson kirjeldas Instagramis, et ärevus on alati tema ümber olnud, alates tema vanaemast, emast ja jõudes lõpuks ka tema endanil

"Minu suguvõsa naised on ärevusega hakkama saanud end tööga läbi põletades, kõige eest vastutades, kõike kontrollides, meeletult ülemõeldes. Ja suguvõsa mehed peamiselt alkoholiga. Ärevus tekib ühe põhjusena, minu arvates, kui inimesed pole oma vajadustega kontaktis, ei osa end väljendada ja omavahel suhelda. See tekitab saispuntra, mille krooniks on ärevus, mis väljendub eri viisidel - ületöötamine, erinevad sõltuvused jpm," avaldas Helen.

Tema ärevuse indikaatoriteks on südame kloppimine, uinumisraskused, tohutu sisemine paanika, tiirlevad mõtted, millel pole lõppu, liigne muretsemine. "Kui ärevuse on ülesse toonud vana trauma aktiveerumine, käib sinna juurde kogu keha värisemine, hingamisraskused, peapööritus. Ja võite ette kujutada, et see kõik on nii füüsiliselt, kui vaimselt kurnav," sõnas ta.

"Ma ütleksin, et esimene samm ärevusega toimetulekuks on selle märkamine. Edasi on sellega tegelemine. Mina tegelen ärevusega läbi pereteraapia, sest ärevus ei ole alguse saanud minust, ma olen sündinud ärevasse peresüsteemi. Tänu pereteraapiale olen hakanud seda teemat sügavamalt mõistma ja teen suuri samme püsivate muutuste loomiseks," andis Helen nõu.