"Sissekolimisest ja kodunemisest on vara rääkida. Sisetöid on veel palju teha ja kommunikatsioonid linnaga ühendamata. Järjekorrad venivad. Lisaks on mõnel asutusel erinõudmisi. Tallinna Vesi nõuab näiteks veemõõtja paigaldamiseks pooleteisemeetrise laiusega kaevu kaevamist. Terve maailmaga saab suhelda interneti kaudu, aga oma veemõõtja näidu kontrollimiseks peab ronima kaevu!" ütles Ingrid Rüütel intervjuus väljaandele Pealinn.

Seni, kuni Maarjamäel asuv maja valmis saab, elab paar Nõmmel. "Kuid mulle meeldib Nõmmel ja ma ei kurda. Elame männimetsas. Uues elukohas on veel tühi plats. Mind vaatamas käies kinkisid endised klassikaaslased mulle ühe ilusa istiku, mille aeda maha panime. See ongi praegu asi, mis mind uue elukohaga kõige enam seob," sõnas ta.

Maarjamäe kodu rahastamiseks müüdi maha mitmed neile kuulunud kinnisvarad, kuid Saaremaa suvekodu jäeti alles. Seal veedetakse siiamaani osa ajast. "Mulle meeldib väga suvekodus Saaremaal, aga ma olen mitmendat põlve linlane ja ega me praegu vanas eas seal üksikus maakohas hakkamagi saaks. Ja talvel polegi seal võimalik elada," sõnas Ingrid.

Rüütlite Maarjamäele kõrguv maja.

Maarjamäele kerkinud ligi 300ruutmeetrisest hoonest saab Ingrid ja Ar­nold Rüütli elu- ja 140ruutmeetrisest Arnold Rüütli nn trofeedemaja, kuhu ta saab sisustada raamatukogu ja arhiivi, paigutada karjääri vältel talle omistatud tunnustused ja saadud kingitused.

Kahekorruselise elumaja katusel on koha leidnud väike, õdusa kabineti mõõtu klaasuste-akendega ruum, kust avaneb imeline vaade Maarjamäele ja Tallinna lahte loojuvale päikesele.

"See korrus ehitati eraldi selleks, et majja tuleb tõesti ka lift," kinnitab Arnold Rüütel. "Lift töötab esimese ja teise korruse vahel ja just lifti jaoks oli tehnilistel põhjustel vaja kolmandat lisakorrust."

Arnold lisab veel nii palju: "Kabinetti kolmandale korrusele siiski ei tule. Reaalne elu-olu saab olema kahel korrusel, mille vahel liigub lift."