Küll aga võib näiteks nukkudega mängimine olla kasulikum kui esmapilgul tunduda võib, vähemalt nii selgus Cardiffi ülikoolis läbi viidud uuringust, mis selgitas, et just nukkudega mängimine aitab arendada lastes empaatiat ja mõistmist. Kas see on nii ka päriselt? "Duubel" küsis seda kahelt emalt - Birgit Sarrapilt ja Karolin Kuusikult.

Kui suured nukkudega mängijad saatekülalised olid? „Olin suur nukkudega mängija, seda kuni 13-aastaseni välja. Vahepeal oli isegi piinlik, et nii kaua mängisin,“ rääkis Birgit. „Minul Barbie nukkusid ei olnud, tegin näiteks lille kroonlehtedest nukkusid ja mängisin. Mul oli üks päris nukk,“ lisas Karolin.

Kui mõelda Barbie nuku peale, siis tuleb ikka silme ette peenikese piha ja pikkade jalgadega blond nukk. Samas väidetakse, et laste empaatiat arendab just see, et nukkusid tehakse nii paljudes erinevates mõõtudes ja nahavärvides nagu on erinevaid inimesi maailmas. „Väga tähtis, et on erineva nahavärvi ja välimsuega nukkusid, sest see muudab lapsed tolerantsemaks. Nukkudega saab lastele õpetada, et ka poisid võivad pikkade juustega olla,“ ütlesid saatekülalised.

Millised on Birgiti ja Karolini pere jõulutraditsioonid? „Ostsime maajama metsade vahele ja ehtisime õues kuuse, sellest saab meie pere uus traditsioon,“ kommenteeris Karolin. „Meie pere sõidab minu vanemate juurde maale, sinna tuleb kokku palju lapsi,“ rääkis Birgit.

Vaata täispikka intervjuud videost!