Tralla pälvis preemia ühiskonnale olulise päevakajalise ja meelelahutusliku sisu eest Eesti Rahvusringhäälingu kanalites. Žürii tõstis laureaadi töös esile kõrget ajakirjanduslikku taset ja isikupärast esitust.

"Valdo Pandi preemia pole õlale patsutus elutöö eest, vaid selles on suur annus ootust tuleviku suhtes. Johannes Tralla puhul hindasime tema oskust liigelda eri žanride vahel. Ta on meisterlik reportaažide tegija, intervjueerija, saatejuht, uudiste toimetaja nii teles kui ka raadios," märkis žürii tööd juhtinud Heidit Kaio.

Muuhulgas tänases "Ringvaates" tunnistas Tralla, et ta on enda arvates alles ajakirjaniku karjääri alguses: "Iga päev toob igausuguseid õppetunde. Pärast igat saadet teed enda jaoks kokkuvõtte. Ma ikkagi arvan, et ma olen oma ajakirjaniku tee alguses. Ma võtan väga tõsiselt, mida see töö ka õpetab."

"Ma arvan, et kõige suuremad kriitikud, kes korda lähevad, on teised ajakirjanikud. Need, kes töötavad siin majas või mõnes teises," lausub Tralla küsimuse peale, et kelle arvamus talle reaalselt korda läheb.