Pärast staari surma teatati, et näitlejatar suri kopsupõletiku, verevaesuse ja ravimimürgistuse tõttu. Asjaolud muutusid veel kahtlasemaks, kui samade põhjuste tõttu suri vaid viis kuud hiljem ka Murphy stsenaristist abikaasa Simon Monjack.

Kui varem üritas näitlejatari mõrva tõestada tema isa Angelo, siis aasta tagasi võttis selle oma hingeasjaks Murphy poolvend Tony. Nende kahe arvates on naise surmas süüdi tema abikaasa ja ema Sharon. Viimase kahe vahel oli väidetavalt armusuhe ning nad jagasid isegi voodit.

Murphy abikaasa Simon Monjack ja ema Sharon Murphy

Enne Murphy surma oli Hollywoodis edu otsinud Monjack võlgu üle saja tuhande dollari, mida ta lootis saada oma abikaasa pärandusest. Poolvenna Tony arvates oli Murphy surnuna palju kasulikum rahaliselt oma perele, kui elusana. Samuti tunnistas ta, et Murphy tõesti kasutas narkootikume vabatahtlikult, kuid mitte suurtes kogustes ja see ei saanud talle saatuslikuks saada. "Ma olen kindel, et seal oli eksperimenteerimist. Aga Brittany oli väga konservatiivne selliste asjadega, ta oli väga tark," meenutas Tony möödunud aastal.

Poolvend ütles, et tema isa oli kindel, et Brittany ema Sharon oli staari surma põhjustaja, kuid Tony arvab, et nii see ei olnud. "Ma tean, et inimesed räägivad sellest, aga ma tean Sharonit," ütles Tony, kes usub, et tema poolõde suri tema abikaasa majanduslike probleemide tõttu.

Uurijatele peavalu

Sel kevadel valmis dokumentaalfilm, kus uuriti Murphy lahkumist ning tema juhtumiga seotud uurijad pidid isegi tõdema, et see surm on muutunud täielikuks peavaluks.

Dokumentaalis on näha ka Murphy isa viimast intervjuud enne surma eelmisel aastal. Uurijad meenutavad tänaseni, et isa ei andnud viimase minutini alla, et tütre surmas selgusele jõuda. "Ta oli väga järjekindel. Kahjuks ei olnud tal aga võimalusi, advokaati palgata ja seaduslikult kasvõi tütre keha taas üles kaevata," selgitas patoloog Cyril Wecht.

Ka Wecht ise oli noore naise surmast sama jahmunud ning on ka ise teatud järeldusi teinud. "Mulle jäi kohe silma, et tegu on noore naisega, kõigest 32-aastane. Kuidas tal sai areneda nii tõsine kopsupõletik ning nii julm rauavaegus. Kus olid ta ema või abikaasa? Miks ta korralikku arstiabi ei saanud? Siis olid talle kirjutatud veel tugevad uinutid. See kõik on väga segane," selgitas Wecht.