Mõlemal muusikul on oma vanusegrupi tõttu 220 korda suurem oht COVID-19 nakatuda kui 18-29. aastastel. Sellele vaatamata ei arva kumbki, et maksikandmine peaks olema kohustuslik, kirjutas Vanity Fair.

"Stand and Deliver", mis on kirjutatud Van Morrisoni ning lauldud Claptoni poolt, sisaldab ridu "Kas sa tahad olla vaba/Või tahad olla ori?/Tahad kanda ahelaid/kuni lamad hauas?"

Pahameelt heidetakse ka põhiseadusele, kus küsitakse, mis on selle väärtus, kui riiki valitseb politsei.

Pealkiri "stand and deliver" (seisa ning esita) viitab maanteemeestele, millega viidatakse arusaamale, et Morrisoni ning Claptoni arvates on valitsuse püüd rahvast elus hoida kuidagi nende tagant varastamine. Laul lõppeb fraasiga "Dick Turpin kandis ka maski". Turpin oli 18. sajandi Briti kriminaal, kes oli tuntud just maanteeröövide poolest.

Laul avaldati ajal, mil Suurbritannias avastati COVID-19 muteerunud tüvi. Selle järel tõusis viirusesse nakatunute arv 40 protsendi võrra. Briti terviseministri Matt Hancocki sõnul on uue tüvi tõttu olukord kontrolli alt väljas.

Selle aasta alguses nimetas Morrison võimalikke haigust ennetavaid püüde pseudoteaduseks. "Stand and Deliver" on juba neljas karantiinivastane laul, mille muusik loonud.