"Õnne 13" stsenarist avaldas Facebookis, et lahkus Eesti Kirjanike Liidust, kuna organisatsioon otsustas Peeter Helme liikmelisuse säilitada.

"Saatsin avalduse Eesti Kirjanike Liidule sooviga astuda sealt välja," teatas Teede sotsiaalmeedias. Ta lisas, et sai liikmeks 14 aastat tagasi, siis kui ta oli veel 18-aastane. "Tulin just kirjanduse analüüsi seminarist, kui Karl-Martin Sinijärv helistas, et mind võeti vastu. Istusin Suudlevate Tudengite äärele ja helistasin emale ja hakkasin muidugi nutma, sest selline tunne, et nüüd on mul üks suur elu ees," meenutas ta.

Nüüd, kõik need aastad hiljem, on Teedel taas põhjust nutta, aga muudel põhjustel. "[...] veidral kombel ajab isegi Eesti Kirjanike Liit ikka veel nutma, aga nüüd hoopis teistel põhjustel. Pärast tuliseid vaidlusi eelmisel nädalal otsustas siis eestseisus eile, et liidust ei visata välja süüdimõistetud pedofiili Peeter Helmet ja elu jätkub tavalises rütmis. Tuli meilile nunnu jõulukontsert ja puha. Ainult et ma ei taha enam olla liige organisatsioonis, mis arvab, et kahe lauseline vabandus on piisav heastamaks fakti, et selle ridadesse kuulub inimene, kes jahib internetis vägistamiseks lapsi," sõnas ta.

"Ma tahtsin väga, et see olukord laheneks teisiti, aga ei lahenenud, ja kuni ühiskonna valgustatum kiht, selle kirjanikud, pisendavad raskeid kuritegusid ning süüdistavad ohvreid, ei muutu ka laiemalt mitte midagi. Aga midagi peab muutuma," ütles Andra Teede lõpetuseks. EKL-i koosseisust lahkus ka Sass Henno.