Täna, 23. detsembril andis valitsus teada uutest piirangutest. Nimelt 28.12 keelatakse Harjumaal ja Ida-Virumaal meelelahutusteenuste osutamine, nii kasiinodes, bowlingu ja piljardisaalides, täiskasvanute klubides kui ka majutusasutuste ruumides. Muuhulgas rõhutas peaminister, et ka kontserdid kirikutes. Mismoodi käituvad nüüd kontserdikorraldajad?

Elina Nechayeva tuuri korraldaja Peep Veedla: "Meil on neli kontserti jäänud ning kõik toimuvad."

Uurides pikaaegselt kontserdikorraldajalt Peep Veedlalt, mismoodi kavandavad nad uute piirangute valguses Elina Nechayeva jõulutuuri, vastab mees: "Meid otseselt uued piirangud ei puuduta. Viimased kaks kontserti 28. ja 29. detsembril toimuvad Tartus ja Viljandis ehk väljaspool Harjumaad." Veedla ütleb, et piirangutest hoolimata toimub kõik plaanipäraselt ning järgitakse 50% nõuet. Peale selle kannavad kontsertidel kõik ka maski.

Korraldajana ta tunnistab, et tal on küll üpriski harjumatu pooltühjasid kirikuid vaadata, kuid mõistab olukorda ning valitsuse otsuseid: "Kui eelmine aasta olid kõik istekohad nii täis kui vähegi mahtus, siis sel aastal on ikka vähe. Samas need inimesed, kes käivad on väga õnnelikud ja tunnevad end puudutatuna. Mina valitsust hukka ei mõista, nad lähtuvad Teadusnõukoja otsusest ja eks inimesed niikuinii hetkel pelgavad avalikele sündmustele tulla," kirjeldab Veedla praegust olukorda jõulukontsertide maastikul.

Tõnis Mägi kontserdi esindaja: "Keelatud piirkonnas jäävad tõenäoliselt kontserdid ära."

Tõnis Mägi kontserdid peaks toimuma 28. detsembril Laitse Graniitvillas ja 29. detsembril Vihula mõisa kontserdisaalis. Uurides Piletilevis antud numbrilt, et mis neist kontsertidest saab, vastab esindaja, et päeva teises pooles tuleb küll täpsem otsus, kuid suure tõenäosusega jäävad selles piirkonnas planeeritud kontserdid ära.

Samas nii Tallinnas kui ka Tartus planeeritud kontserdid praeguse seisuga toimuvad.