Evans, kellel on Facebookis 1,5 miljonit jälgijat, jagas pidevalt ja teadlikult valeinfot koroonaviiruse ning vaktsiini kohta, mis on meditsiiniekspertide poolt ümber lükatud, vahendas BBC.

Platvorm oli varasemalt eemaldanud üksikuid Evansi postitusi, mille nad olid valeks lugenud. Aga nüüd otsustati konto päriselt eemaldada.

Ettevõte ütles: "Me ei luba kellelegi levitada valeinfo koroonaviiruse kohta, mis võib inimestele füüsilist kahju tekitada, ega vaktsiinide kohta, mis on meditsiiniekspertide poolt ümber lükatud."

Facebook selgitas, et konto eemaldati mitmete veebisaidi korduvate rikkumiste pärast.

Evans jagas mitmeid ümberlükatud väiteid viiruse tõsiduse kohta, maskikandmise ja vaktsiinide teemal ning kõige selle seost 5G võrguga.

Peter Evans on tuntud kohtunikuna Austraalia telesaatest "Minu köök on parim", kus on teinud kaasa kümme hooaega. Tema Instagrami konto, millel on 278 000 jälgijat, on siiamaani veel aktiivne.

Evans tegi neljapäeval Instagrami postituse, kus ta avaldas heameelt, et ta on sõnavabaduse vestluse katalüsaatoriks. Paljud tema fännid avaldasid pahameelt Facebooki otsuse osas.

Evansi kriitikud on aga juba ammu soovinud, et Facebook selle otsuse vastu võtaks. Oma dieedi tõttu Paleo-Pete hüüdnime kandev kokk on aastaid alternatiivmeditsiini teooriaid avaldanud ning pseudoteadust levitanud.