Filmi üks silmapaistvamaid stseene on keerukas autode tagaajamine Laagna teel, milles leidub nii ajarännakuid, tagurpidi sõitvaid autosid ja tõelisi plahvatusi. Filmi üks peaosalisi John David Washington ja tema kehadublant pidid võtete jooksul tegema mitmeid trikke ka liikuva tuletõrjeauto redelil.

Keerulised stseenid segasid nii mõnegi pealinlase elu eelmisel suvel, kuid Nolan on kursis, et "Tenet" sai ka eestlaste hulgas suureks kinohitiks.

"Selgub, et "Tenet" on Eesti ajaloo üks edukaimaid filme. Nii et ma arvan, et neil oli sellega kõik korras," vastas režissöör, kui tema käest küsiti, kuidas kohalikud filmivõtetega harjusid.

"Tenet" purustas Eesti rahvusvahelise filmi kassatulu rekordi ligi 1,2 miljoni euroga. Filmi nägi 16. linastusnädalaga pea 160 000 inimest 1,3 miljonilisest elanikkonnast.

Tähtsa autotee seiskamine oli mitmeski mõttes pretsedenditu olukord Nolanile, kes muuseas on varemgi pannud seisma väga suuri ja tähtsaid maanteid. Näiteks sulges ta 2008. aastal ühe Chicago põhitänavaid, et filmida meeldejäävaid stseene "Pimeduse rüütli" jaoks.

Välismeedia tunnistab, et Nolan tegi tee kinnipanekuks mitmeid jõupingutusi, mis tema hinnangul sarnanesid Los Angelese tähtsa maantee 405 sulgemisega.

"Läksime linnavalitsusse, et öelda: "Vaadake, keset päeva tahame teie kõige tihedama liiklusega maantee kolmeks nädalaks sulgeda," meenutas Nolan. "Õnneks tulid nad sellega kaasa. Kogu see tee oli terve päeva jooksul meie käsutuses ja kuna me korraldasime väga ekstreemseid trikke, siis pidime hiljem kogu piirkonda puhastama hakkama."

Film Estonia juht Nele Paves mainib e-posti teel: "See on tõesti üks meie põhimaanteid, mis suleti suve tipphetkel. Kuid eestlased on filmi üle nii uhked, seda saadab põnevus ja meediakära. Kinodes küsitleti inimesi, öeldes, et nad lähevad seda vaatama kaks korda, kuna esimest korda olid nad Eesti asukohti vaadates hajameelsed ja neil oli raske tegelikku süžeed jälgida."

Maantee stseenide seas olid Kenneth Branagh, kes kõndis autoplahvatusest eemale. Robert Pattinson auto roolis, mida kaskadöörijuht tagurpidi juhtis ja mitu veoautot, mis veeresid mööda maanteed. Trikid John David Washingtoniga nähtud tuletõrjeautol nõudsid erilist tähelepanu.

"Meil oli igasuguseid aruteluseid ja vestluseid enne, kui hakkasime filmima, näiteks kui pikk on see veoauto, kui madalad on vastutulevad sillad, kas peame rehvidest õhku laskma? Kuid see kõik sobis," ütleb Nolan. "Saime kokku panna terviku, mis näeb välja uskumatult ohtlik. Filmida polnud lihtne, aga see-eest õnneks ohutu."

Muuhulgas jätkub Nolanil kiidusõnu ka meie massitseenide näitlejate kohta: "Nad tegid uskumatut tööd. Filmis on stseen, kus nad kõik alistuvad gaasile ja jäävad korraga magama, misjärel pidid nad teesklema teadvuseta olekut, kui ümberringi käis tulirelvade paukumine ja plahvatused. Keegi ei seganud ega häirinud stseeni. Osad näitlejad ronisid ka üle ekstrate seljatugede ja istmete peal, kuid me ei pidanud miskit hiljem ümber muutma. Nad olid tõesti märkimisväärsete taustanäitlejatega. "

Massistseeni näitlejad pidid vastu pidama ka nädala pikkust, sageli tüütut tulistamist. Tavaliselt osalevad sellise stseeni korral massistseeni näitlejad peamiselt esimesel päeval. "Hetk, mil nad näevad, kui igav filmimine võib olla, siis järgmisel päeval nad enam ei ilmu," märgib Nolan. "Aga nemad olid pühendunud."