85-aastane Manzanero suri Mexico City haiglas, kinnitas CNN Mehhiko kohalik autorite ja heliloojate selts. Pärast haigestumist koroonaviirusesse viidi ta detsembri keskel haiglasse.

Manzanero oli viljakas helilooja, kelle nime alt on ilmunud üle 600 laulu. Tema laule on laulnud artistid üle kogu maailma, sealhulgas Elvis Presley, Dionne Warwick, Perry Como, Hispaania laulja Raphael ja Mehhiko staar Luis Miguel.

Ladina Grammy auhindu jagav The Latin Record Academy avaldas kaastunnet. "Armando Manzanero sai muusikalise tipptaseme auhinna ja oli Ladina Grammy võitja, samuti suurepärane sõber, kes on nüüdseks kadunud," teatas organisatsioon.

"Rõõmustame tema elu ja loomingu üle. Ladina muusikamaailma jaoks on tegu asendamatu kaotusega. Oleme Manzanero perekonnaga leinas."

Manzanero võitis 2001. aastal oma albumi "Duets" eest Ladina Grammy.
Ta võitis 2014. aastal elutööpreemia, olles seejuures esimene mehhiklane, kes sai sellise au osaliseks.

Muuhulgas avaldas kaastunnet Mehhiko president Andres Manuel Lopez Obrador. "Armando Manzanero oli tundlik mees, kes meeldis rahvale väga, mispärast on inimesed tema surma üle väga kurvad," ütles ta esmaspäeval pressikonverentsil. "Ta oli ka suurepärane helilooja."

Manzanero tuhastatakse Mexico Citys ja tema säilmed viiakse kodulinna Meridasse Yucatani osariiki.

Koroonaviiruse pandeemia on Mehhikot tugevalt tabanud, registreerides Johns Hopkinsi ülikooli andmetel 1 383 434 koroonaviiruse juhtumit ja 122 426 surmajuhtumit.