51-aastane Port Talbotist pärit näitleja sõnul tuli otsus 2017. aastal, kui ta uuris Walesi ajalugu Raymond Williamsi loengu jaoks. Näitleja ei andnud otsusest siis kellelegi teada, kuna uskus, et paljude meelest on see solvav, kirjutas BBC.

Küll aga tegi ta otsuse teatavaks sellel nädalal antud intervjuus, kui temalt selle kohta küsiti. "Raymond Williams kirjutas 1971. aastal kuulsa tüki "Kes räägib Walesi eest?" ja see oli minu pidepunkt loengu juures "Kes räägib Walesi eest nüüd?" Enda osa jaoks uurides sain ma palju Walesi ajaloo kohta teada," rääkis ta.

"Kui ma olin lõpetanud ... ma mäletan, et ma istusin ja mõtlesin, et kas ma ei pea seda loengut ning jätan ordutiitli endale alles või pean selle loengu ning annan tiitli tagasi. Ma tahtsin loengut pidada ja andsin OBE tagasi," lisas Sheen.

Näitleja lisas, et ta ei soovinud monarhiat OBE tagastamisega kuidagi solvata, olles selle saamise eest äärmiselt tänulik. Sheen ütles ka, et tiitel aitas tema karjääri nii näitlemises osas kui sellest väljaspool.

Sheen sõnas lõpetuseks: "Ma tundsin, et ma olen silmakirjalik, kui ma ütlen loengu ajal Wales ja Briti suhete kohta neid asju, mida ma ütlesin."