65-aastane Atkinson, kes lubas tegelasele eesootavas animafilmis ikka hääle anda, sõnas Radio Timesile antud intervjuus: "Minu jaoks on tema kehastamine vokaalselt kergem kui visuaalselt. Ma ei naudi tema mängimist. Vastutuse raskus ei ole meeldiv. See on minu jaoks stressirohke ja väsitav ning ma juba ootan selle lõppu."

Mr Beani ilmus esimest korda teleekraanile 1990. aastal. Sellele järgnesid filmid ning animasarjad. Bean on populaarne ka nooremate fännide seas, mille tulemusel on fiktiivse karakteri Facebooki leht populaarsuselt kümnes.

Aga Atkinsoni ise see ei huvita. "Mul ei ole mingit tahtmist sotsiaalmeedias olla. See, mis seal toimub, on minu jaoks kõrvaline," ütles ta.

Kuigi kolme lapse isa tahab Beaniga lõpu teha, siis ta on valmis ekraanile naasma teise legendaarse karakteri Edmund Blackadderi rollis. Atkinson sõnas Radio Times'i intervjuus: "Mulle ei meeldi ühegi asja tegemise protsess, võimalik erand on ehk Edmund Blackadder. Sest saate naljakaks tegemise vastutuse oli paljude õlgadel, mitte vaid minu."

Aga ka selle tegemise juures on küsitavusi. "Blackadder esindas meie kaheksakümnendate loovat energiat. 30 aastat hiljem selle taasloomine ei saa olema kerge," usub Rowan Atkinson.