Algselt 31. jaanuariks aastal 2021 kavandatud Grammyd on Covid-19 leviku pärast edasi lükatud, kinnitavad Rolling Stone'ile mitmed allikad.

Teisipäeva õhtul avaldatud pöördumises kinnitasid korraldajad läbimõeldud vestlusele terviseekspertidega, meeskonna ja esinejatega, et korraldada auhinnagala pühapäeval, 14. märtsil.

"Halvenev COVID-olukord Los Angeleses, kus haiglateenused on ülekoormatud, intensiivraviarstid on võimekus piiratud ning uued osariigi ja kohalike omavalitsuste juhised on viinud meid järeldusele, et meie tseremoonia edasilükkamine oli õige asi," ütles saadet edastav telejaam CBS oma avalduses.

"Miski pole olulisem kui meie muusikakogukonna inimeste ja sadade inimeste ettevalmistus, kes teevad saate valmistamisega väsimatult tööd. Tahame tänada kõiki andekaid kunstnikke, töötajaid, müüjaid ja eriti selle aasta kandidaate mõistva suhtumise, kannatlikkuse ja valmisoleku eest meiega koostööd teha nendel enneolematutel aegadel"

Grammyd olid juba 2021. aastaks kavandanud piiratud tingimustel, loobudes täielikult publikust ja lubades saate ajal ainult saatejuhte ja esinejaid. Ka kandideerinud muusikuid ei oleks lubatud kohapeal viibida, mis tekitab tõenäoliselt sarnase olukorra nagu 2020. aasta Emmy, kus kandidaadid ilmusid ja võtsid auhindu vastu kaugjuhtimise teel.

2021. aasta Grammy kandidaatide seas juhtisid Beyoncé, kes noppis üheksa nominatsiooni, samal ajal kui Dua Lipa, Taylor Swift ja Roddy Ricch järgnesid kuue nominatsiooniga. Trevor Noah esindaja, kes on tänavuse show saatejut, kinnitas Rolling Stone'ile, et ta jääb sellele ametipostile.