Taiese autor on skulptor Mati Karmin, kes võitis läbi sisekonkurssi samba tegemise kohustuse. Protsess langes kriitika alla, kuna tema oli ainuke, kes oli nõus konkurssist osa võtma. Lisaks häiris paljusid ka kuju disain, mis tundub kiirustades tehtud olevat.

Jaak Joala lapselaps Carmen, kes möödunud aastal vanaisa mälestuskontserdil üles lastus, sõnas, et tema jaoks on kõige olulisem, et vanaisa mälestus ikka säiliks. "Olen seda juba korra öelnud ning ei väsi kordamast, et igaljuhul on armas näha, et vanaisa ei ole unustatud ning arvan, et tänasel päeval on meil Eestis oluliselt tähtsamaid asju, mille pärast muretseda," ütles ta.

Seda öeldes leiab Carmen, et tema ei ole ehk õige inimene kuju osas arvamust avaldama. "Olen arvamusel, et kuna mina ei ole skulptuuri või kunsti õppinud, siis ei taha ma ka võtta vastutust kellegi loomingut kritiseerida. Eriti juhul, kus minu sõna ei muudaks mitte midagi," ütles Carmen.

Ta usub, et arvamusi on seinast seina ning lahendust, mis sobiks kõikidele, oleks olnud suure tõenäosusega pea võimatu leida.

Küll aga on neid, kes sammast ise nähes on oma arvamust muutnud. "Minuga kontakteerus üks Viljandis käinud vanaisa fänn, kes oli algul väga skeptiline, kuid sõnas, et kohapeal käies tema arvamus asjast muutus ning tema näiteks jäi lõppkokkuvõttes siiski kujuga rahule," ütles Carmen.