Esinemistaotlused on oodatud mistahes muusikastiilide esindajatelt ning nii sooloartistidelt kui ka suurematelt kollektiividelt. Tulevase festivali fookuses on Eesti ning Baltikumi ja Põhjamaade talent, muude välisriikide artiste kaasatakse vastavalt koroonaviiruse levikuga seotud olukorrale antud perioodil. Kokku kinnitatakse programmi kuni 150 artisti.

Eesti artistid saavad festivali eel osaleda TMW ja Music Estonia koostöös valmival muusikaekspordi ja -turunduse seminaril ning valmistuda festivaliks ette pühendunud artistinõustajate abil. Kõik programmi kinnitatud artistid ja nende esindajad saavad tasuta pääsme TMW konverentsile, mis sisaldab nii arutelusid muusikatööstuse arengusuundadest kui ka praktilisi töötube ja mentorlustunde.

Igal aastal osaleb TMW festivalil ligikaudu 1000 muusikatööstuse spetsialisti, mis on aidanud saavutada rahvusvahelist tähelepanu ja luua valdkondlikke sidemeid paljudel Eesti ning teiste Põhja-Balti regiooni riikide ja kogu Euroopa uute muusikaturgude artistidel. TMW 2020 mõju-uuringu tulemuste põhjal hindasid esinejad iseäranis kõrgelt festivalil pakutud artistinõustaja teenust, praktilisi töötube ja mentorlustunde ning meediakajastust, mille läbi jõudsid uudised Eesti muusikast muuhulgas rahvusvahelise levikuga väljaandeisse New Musical Express, Quietus ja Pollstar ning riiklike ringhäälingute kanalitesse üle Euroopa.

TMW 2021 esinemisavaldusi saab esitada kuni 20. jaanuarini TMW veebilehel tmw.ee/apply. Programmi kinnitatud artistid kuulutatakse järk-järgult välja alates veebruarist.