Viimati nägi avalikkus Melaniast alles eelmise aasta viimasel päeval, kui ta saabus koos abikaasaga Washingtoni Valgesse Majja. Järgmisel päeval saatis ta Twitteri vahendusel ka oma jälgijatele uusaastatervituse ning kadus.

Mida tegi Melania aga saatuslikul kolmapäeva õhtul? Samal ajal, kui vihane rahvahulk Donald Trumpi toetajaid ründas Kapitooliumi, oli Melania Valges Majas fotosessioonil. "Pildistati vaipu ja muid esemeid peamajas ja Idatiivas," ütles allikas CNNile. Nimelt on Melanial plaan avaldada raamat, kus ta eksponeerib asju, mida ta on jõudnud Valges Majas restaureerida.

Kuid ka pärast Kapitooliumi ründamist on Melania olnud vait kui sukk. CNNi allikate sõnul on esileedi juba tööga lõpparve teinud. "Ta ei ole enam mentaalselt ja emotsionaalselt punktis, kus ta tahaks kaasa lüüa," ütles Valge Maja allikas pärast kongressi ründamist.

Pärast kolmapäevaseid sündmuseid otsustasid ameti maha panna kaks Melaniale väga lähedast nõuniku - Stephanie Grisham ja Anna Cristina "Rickie" Niceta. Mõlemad naised olid esimeste inimeste seas, keda Melania neli aastat tagasi Valgesse Majja kolides palkas.