Jüri Pootsmann oli aasta aega Taanis. "Ma ise ka muutusin enesekindlamaks. Mul jäi klass vahele ja läksin Eestis uuesti 11. klassi, siis ma olin täiesti teistsugune ega sulandunud sisse eriti. Olin latatara ja kõike muud sinna otsa ka veel," rääkis Pootsmann.

"Kultuurišokk oli täielik siia tagasi tulles. Mul oli suurem kultuurišokk, kui ma tulin tagasi, kui siis, kui ma Taani läksin," tõdes ta.

Taanis elas Jüri kohalikus peres ning seal olles õppis ta taani keele selgeks. Tänu sellele sai ta Eestis oma esimese töökoha. Pootsmann töötas kõnekeskuses, kus ta pidi taani keeles klientidega rääkima.

2015. aastal võitis ta telesaate "Eesti otsib superstaari" kuuenda hooaja. Pootsmann võitis 5. märtsil 2016 Eesti Laulu 2016 lauluga "Play", mille autorid on Stig Rästa, Fred Krieger ja Vallo Kikas. 61. Eurovisiooni lauluvõistlusel Stockholmis Globenis ta finaali ei pääsenud, jäädes I poolfinaalis viimasele, 18. kohale. Kõigi riikide üldarvestuses sai Pootsmann viimase koha.

"See oli kogemus, mille ma pidin läbi elama, et saada natukene targemaks. Võib olla see oli hea, et nii vara tuli mu karjääris selline asi, mis tegelikult õpetas mind meeletult," tunnistas Jüri.

"See rong on nii kiire ja sa pead sellele kuidagi järele jõudma. Kuidagi väsisin ära vahepeal ja pärast kuidagi on vaja puhkust ja mõelda, mida sa siis tahad üldse teha. Kas sa tahad öösiti laval olla niimoodi, et täpselt ise ka ei tea, kelle jaoks sa laulad seal? Sul on publik küll ees, aga mõtted võivad olla täitsa mujal, et tahaks koju voodisse. Minu jaoks see ei olnud see ideaalne maailm, kus ma tahaksin esineda," rääkis ta.

2020. aasta novembris pääses Pootsmann Eesti Laul 2021 poolfinalistide hulka palaga "Magus melanhoolia". Nüüd sellel aastal olen ma väga kindel endas. Jõudsin õige mõtlemiseni, et ei ole mõtet massi sulanduda, vaid on massist vaja välja paista," lisas ta.